Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Anyanyelvű értékelést

2019. március 12., kedd, Belföld

Kampányt indított a Civil Elkötelezettség Mozgalom (CEMO) annak érdekében, hogy a magyar tannyelvű osztályokban tanuló gyermekek ellenőrzőjébe magyarul írják be a tantárgyak nevét és a minősítéseket is, mert jelenleg szinte kizárólag a román értékeléseket használják.

  • Fotó: Székelyhon.ro
    Fotó: Székelyhon.ro

A közösségi oldalon folyó kampánnyal elsősorban a pedagógusokban és a szülőkben kívánják tudatosítani, hogy ezt az oktatási törvény megengedi, de túlságosan kevesen élnek vele, noha a szervezet már öt éve, 2014-ben is felkereste a magyar iskolaigazgatókat, és tájékoztatni próbált erről a lehetőségről, amely valós esélyegyenlőséget biztosít a kisebbségi diákoknak is. A CEMO ezúttal az oktatási minisztériumot is feljelentette az Országos Diszkriminációellenes Tanácsnál, mert elmulasztotta közölni a magyar pedagógusokkal, hogy magyar nyelvű minősítéseket is használhatnak.

Hozzászólások
Szavazás
Kire szavaz a május 26-i EP-választáson?


eredmények
szavazatok száma 470
szavazógép
2019-03-12: Belföld - :

A magyar orvosiért

Az oktatási szaktárca nem lehet közömbös akkor, amikor a MOGYE-n az oktatási törvény értelmében létrehoznak egy angol nyelvű tanszéket, azonban a magyar közösség jogos elvárása, a magyar anyanyelvű orvosi képzés létrehozása folyamatosan elmarad – jelentette ki tegnap Korodi Attila, az RMDSZ képviselőházi frakcióvezetője a parlament alsóházának plénuma előtt.
2019-03-12: Belföld - :

Băsescu a Fidesz ellen

A Népi Mozgalom Pártjának (NMP) képviselői megszavazzák a Fidesz kizárását az Európai Néppártból (EPP) – jelentette be tegnap Traian Băsescu, az NMP alapítója és tiszteletbeli elnöke, aki szerint erre az is elegendő ok lenne, hogy Budapest támogatja a székelység autonómiatörekvéseit.