Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

A magyar orvosiért

2019. március 12., kedd, Belföld

Az oktatási szaktárca nem lehet közömbös akkor, amikor a MOGYE-n az oktatási törvény értelmében létrehoznak egy angol nyelvű tanszéket, azonban a magyar közösség jogos elvárása, a magyar anyanyelvű orvosi képzés létrehozása folyamatosan elmarad – jelentette ki tegnap Korodi Attila, az RMDSZ képviselőházi frakcióvezetője a parlament alsóházának plénuma előtt.

A Maszol hírportál tájékoztatása szerint a politikus arra kérte az oktatási minisztert, hogy lépjen fel és kérje számon a MOGYE vezetőségétől a törvény be nem tartását. Mint mondta, a magyar közösségnek joga van arra, hogy fiataljai anyanyelven tanulják az orvostant. Ezt nem szabad etnikai feszültségekhez kötni, nem szolgálja a társadalom érdekeit. Korodi rámutatott arra is, hogy még mindig vannak olyan osztályok, tanintézmények, ahol nem férnek hozzá az új metodológiákhoz, és a román nyelv oktatása sem zajlik mindenütt a törvény szellemében. A képviselő arra kérte a szaktárca vezetőjét, hogy sürgősségi eljárásban oldja meg ezt a problémát.

Hozzászólások
Szavazás
Kire szavaz a május 26-i EP-választáson?


eredmények
szavazatok száma 465
szavazógép
2019-03-12: Belföld - :

Költségvetés nincs, társadalombiztosítás van

Kihirdette a társadalombiztosítási költségvetést Klaus Iohannis, és ismét lemondásra szólította fel a kormányt, amiért továbbra sincs állami költségvetése az országnak.
2019-03-12: Belföld - :

Anyanyelvű értékelést

Kampányt indított a Civil Elkötelezettség Mozgalom (CEMO) annak érdekében, hogy a magyar tannyelvű osztályokban tanuló gyermekek ellenőrzőjébe magyarul írják be a tantárgyak nevét és a minősítéseket is, mert jelenleg szinte kizárólag a román értékeléseket használják.