Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Listavezető Carles Puigdemont

2019. március 12., kedd, Világfigyelő

Carles Puigdemont volt katalán elnök vezeti a Katalóniában kormányzó függetlenségi Együtt Katalóniáért (Junts pel Catalunya) pártszövetség európai parlamenti választási listáját – közölte a spanyol sajtó tegnap.

„A legjobb módja annak, hogy (...) meghalljanak minket Európában, hogy lássák az elnyomást” – indokolta a párt döntését Elsa Atradí katalán kormányszóvivő, aki „szabad hangnak” nevezte az egykori katalán elnököt. Carles Puigdemont több mint tizenhat hónapja hagyta el Spanyolországot, hogy elkerülje a bírósági eljárást, amely 2017. október 1-jén alkotmányellenesen megtartott és rendőri erőszakba torkollott függetlenségi népszavazás megrendezése, valamint a katalán függetlenségi nyilatkozat elfogadása miatt indult. Lázadás és közpénz hűtlen kezelése miatt emeltek vádat ellene. A katalán politikus azóta Belgiumban él, és azon dolgozik, hogy a katalán függetlenségi törekvések és az emiatt kialakult spanyol belpolitikai konfliktus nemzetközi üggyé váljon.

Hozzászólások
Szavazás
Kire szavaz a május 26-i EP-választáson?


eredmények
szavazatok száma 470
szavazógép
2019-03-12: Világfigyelő - :

Strasbourgba utazott Theresa May (A brexit bizonytalanságai)

Strasbourgba utazott tegnap este Theresa May. A konzervatív párti brit miniszterelnök a Downing Street bejelentése szerint Jean-Claude Junckerrel, az Európai Bizottság elnökével találkozik. Juncker és Michel Barnier, az Európai Bizottság brexitügyi főtárgyalója az Európai Parlament e héten esedékes strasbourgi plenáris ülésén vesz részt.
2019-03-12: Világfigyelő - :

Timosenko vádolja Porosenkót

Pénzmosással vádolta meg Petro Porosenko ukrán államfőt tegnap Julija Timosenko, a Haza (Batykivscsina) elnökjelöltje, és felszólította, hogy lépjen vissza az elnökjelöltségtől.