Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Timosenko vádolja Porosenkót

2019. március 12., kedd, Világfigyelő

Pénzmosással vádolta meg Petro Porosenko ukrán államfőt tegnap Julija Timosenko, a Haza (Batykivscsina) elnökjelöltje, és felszólította, hogy lépjen vissza az elnökjelöltségtől.

Az ellenzéki politikus a parlamenti frakciók egyeztető ülésén felszólalva a február végén kipattant hadiipari korrupciós botránnyal összefüggésben kijelentette: nyilvánvalóvá vált, hogy az elnök pénzmosást követett el. Emlékeztetett arra, hogy az államfő leváltására irányuló alkotmányos vádemelési eljárást kívánt indítani, de nincs meg ehhez a támogatás sem a parlamentben, sem a főügyészség, sem a legfelsőbb bíróság részéről. „Ezért követelem Porosenkótól, hogy vonja vissza jelöltségét, mondjon le mentelmi jogáról és feleljen a törvény előtt” – jelentette ki Timosenko, hozzátéve, hogy ha ezt maga nem teszi meg, majd a következő államfő gondoskodik büntetőjogi felelősségre vonásáról. * Oknyomozó újságírók a múlt hónap végén hozták nyilvánosságra, hogy az ukrán hadsereget fegyverekkel ellátó Ukroboronprom állami hadiipari konszernnél éveken át piaci áron felül vásároltak különféle alkatrészeket, köztük Oroszországból csempészetteket és rossz minőségűeket is. * A Rejting közvélemény-kutató csoport tegnap közzétette legfrissebb felmérésének eredményét a március 31-i elnökválasztás esélyeseinek támogatottságáról. Továbbra is Zelenszkij áll az első helyen, az összes megkérdezett 17,1, a biztos szavazóknak pedig a 24,7 százaléka támogatja. A második Timosenko 11,9, valamint 18,3 százalékkal, és szorosan a nyomában van Porosenko 10,7 és 16,8 százalékos eredménnyel.

Hozzászólások
Szavazás
Kire szavaz a május 26-i EP-választáson?


eredmények
szavazatok száma 470
szavazógép
2019-03-12: Világfigyelő - :

Listavezető Carles Puigdemont

Carles Puigdemont volt katalán elnök vezeti a Katalóniában kormányzó függetlenségi Együtt Katalóniáért (Junts pel Catalunya) pártszövetség európai parlamenti választási listáját – közölte a spanyol sajtó tegnap.
2019-03-12: Közélet - Demeter Virág Katalin:

Ünnepvárás kokárdákkal

Hangulatos foglalkozáson készült több tucat kokárda tegnap délelőtt a sepsiszentgyörgyi Kónya Ádám Művelődési Házban. Tíz kézimunkázó asszony útmutatása mellett mintegy 60 második és harmadik osztályos diák  vett kézbe tűt, cérnát, piros-fehér-zöld színű szalagot, szorgoskodtak, és akadt köztük olyan rátermett fiú is, aki egymás után három kokárdát is elkészített.