Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Ünnepvárás kokárdákkal

2019. március 12., kedd, Közélet

Hangulatos foglalkozáson készült több tucat kokárda tegnap délelőtt a sepsiszentgyörgyi Kónya Ádám Művelődési Házban. Tíz kézimunkázó asszony útmutatása mellett mintegy 60 második és harmadik osztályos diák  vett kézbe tűt, cérnát, piros-fehér-zöld színű szalagot, szorgoskodtak, és akadt köztük olyan rátermett fiú is, aki egymás után három kokárdát is elkészített.

  • Fotó: Albert Levente
    Fotó: Albert Levente

A Háromszéki Fürge Ujjak kézimunkakör március 15-ét megelőző tevékenysége évről évre nagy népszerűségnek örvend, a foglalkozásokat vezető Gábor Éva azt tapasztalja, a gyermekek szívesen jönnek, és nemcsak maguknak, de családtagjaiknak is örömmel készítik, viszik a kokárdát. Megjegyezte, akárcsak a gyermekek, a kézimunkakör tagjai is lelkesen készülnek minden alkalommal a kokárdakészítő műhelyre.

Évről évre örömmel nyugtázzák: lesz, aki folytassa a nemzeti színű kitűző készítésének hagyományát. Mikós diákjaival korábban már készített kokárdát Márton Magdolna tanítónő is, aki úgy látja, amellett, hogy rendre felelevenítik az 1848–49-es eseményeket, az ilyen jellegű kézműves-foglalkozások azért fontosak, mert a gyermekek tesznek is valamit az ünnep kapcsán.

A kokárdakészítő műhely a Balassi Intézet – Magyarország Kulturális Központjának sepsiszentgyörgyi irodája közreműködésével, támogatásával valósult meg. Az intézmény meglepetéssel is készült idén: a diákokat a foglalkozás végén a Háromszéken elsőként kokárdát készítő Zsigmond Jakabné Kovács Lídia (1818–1890) emlékét idéző képeslappal ajándékozták meg.

Hozzászólások
Szavazás
Kire szavaz a május 26-i EP-választáson?


eredmények
szavazatok száma 470
szavazógép
2019-03-12: Világfigyelő - :

Timosenko vádolja Porosenkót

Pénzmosással vádolta meg Petro Porosenko ukrán államfőt tegnap Julija Timosenko, a Haza (Batykivscsina) elnökjelöltje, és felszólította, hogy lépjen vissza az elnökjelöltségtől.
2019-03-12: Közélet - Szekeres Attila:

Vita a megyeházán (Gyermekvédelem)

A Baróton kialakult feszült hangulatból kapott ízelítőt Kovászna Megye Tanácsának plénuma tegnapi rendkívüli ülésén, mielőtt a gyermekvédelmi és szociális programok folytatásáról döntött. Végül a három néppárti képviselő voksa ellenében többségi szavazattal elfogadták a beterjesztett tervet.