KézdivásárhelyKovács Andrea lesz a diákszónok

2019. március 12., kedd, Közélet

Tizenötödik alkalommal szervezte meg a középiskolások számára kiírt Zúg március szónokversenyt az RMDSZ kézdivásárhelyi szervezete. Tegnap délután az Incze László Céhtörténeti Múzeum időszakos kiállítótermében pedagógusok, szülők és tanulók jelenlétében versengett a város négy középiskolájának – a Nagy Mózes Elméleti Líceum, az Apor Péter Szakközépiskola, a Gábor Áron Szakképző Líceum és a Református Kollégium – tizenegy diákja.

A legtöbben, heten a kantai Nagy Mózes Elméleti Líceumot képviselték. A háromtagú zsűriben Józsa Irén nyugalmazott magyartanár, Simon Anikó, a torjai Kicsi Antal-iskola magyartanára és Borcsa Imola író foglalt helyet. A zsűrinek nehéz dolga volt, hiszen jobbnál jobb szónoklatok hangzottak el. Eredményhirdetés előtt Józsa Irén röviden kiértékelte a versenyt, a szónoklatokat. Az idei verseny győztese – aki a Gábor Áron téri ünnepségen mondhatja el beszédét – Kovács Andrea, a Nagy Mózes Elméleti Líceum X. A osztályos tanulója (felkészítő tanára Nagy-Babos Edit), a második díjat Cisar Krisztián Bog­dannak, a Nagy Mózes Elméleti Líceum XI. A. osztályos tanulójának ítélték oda (felkészítő tanára Deák Ferenc), a harmadik helyen pedig Rancz-Gyárfás Hanna, a Nagy Mózes Elméleti Líceum IX. A osztályos tanulója végzett (felkészítő tanára Nagy-Babos Tamás). Dicséretben részesült Jánosi Zsolt, a Református Kollégium XI. B osztályos tanulója (felkészítő tanára Rancz-Gyárfás Zsuzsanna). A verseny nyertese március 15-én a főtéren, a második helyezett pedig aznap este az önkormányzat által szervezett díszvacsorán mondja el ünnepi beszédét.

Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a december 6-i parlamenti szavazáson?eredmények
szavazatok száma 779
szavazógép
2019-03-12: A múlt hét - Kuti János:

És így tovább…

Többször megkérdezték, honnan veszem mindazt, amit leírok. És mindig azt válaszolom, hogy csak azt gyűjtöm csokorba és vetem papírra, ami szép hazánkban történik. Most ugyanezt teszem, és ki-ki nevethet vagy sírhat rajta vérmérséklete szerint.
2019-03-12: Közélet - :

Biztonsági öveket becsatolni!

A gépjárművek biztonsági öveinek használatát ellenőrzi a héten a rendőrség a közutakon. A kampány hétfőtől vasárnapig tart, nem csupán megyénkben vagy az országban, hanem az Európai Unió összes tagállamában.