Biztonsági öveket becsatolni!

2019. március 12., kedd, Közélet

A gépjárművek biztonsági öveinek használatát ellenőrzi a héten a rendőrség a közutakon. A kampány hétfőtől vasárnapig tart, nem csupán megyénkben vagy az országban, hanem az Európai Unió összes tagállamában.

  • Forrás: adevarul.ro
    Forrás: adevarul.ro

Emellett természetesen más szabály- vagy törvénysértésekre is figyelnek, a cél a közlekedésben részt vevők biztonságának növelése. A rendőrség közleményben tudatja, hogy a biztonsági előírások betartása is kötelező. Ezeket eddig is számonkérték, az év első két hónapjában megyénkben 442 esetben bírságoltak ezek elmulasztása miatt: 404 alkalommal a sofőrt büntették meg azért, mert nem volt becsatolva a biztonsági öve vezetés közben, 38 alkalommal az utasokat, 9 esetben pedig azokat a felnőtteket, akik a gyermekeiket utaztatták megfelelő óvintézkedések nélkül. (demeter)

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja-e oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 1861
szavazógép
2019-03-12: Közélet - Iochom István:

Kovács Andrea lesz a diákszónok (Kézdivásárhely)

Tizenötödik alkalommal szervezte meg a középiskolások számára kiírt Zúg március szónokversenyt az RMDSZ kézdivásárhelyi szervezete. Tegnap délután az Incze László Céhtörténeti Múzeum időszakos kiállítótermében pedagógusok, szülők és tanulók jelenlétében versengett a város négy középiskolájának – a Nagy Mózes Elméleti Líceum, az Apor Péter Szakközépiskola, a Gábor Áron Szakképző Líceum és a Református Kollégium – tizenegy diákja.
2019-03-12: Közélet - :

Ittak és verekedtek

Két verekedés miatt is kivizsgálást indított a rendőrség, mindkettő szombat este, italozás közben történt. Az egyik egy sepsiszentgyörgyi kocsmában, ahol egy 31 éves férfi három másik vendéggel nézeteltérésbe keveredett, és a véleménykülönbségeket tettlegességgel próbálta rendezni.