Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Sepsikőröspataki fiatalokat segítenek

2019. március 13., szerda, Közélet

Kiskorú és fiatal anyáknak indított támogató programot a sepsiszentgyörgyi Diakónia Keresztyén Alapítvány gyermekjóléti és családsegítő ágazata Sepsikőröspatakon, amelynek célja az iskolaelhagyás fékezése és a gyermekek családban való megmaradása.

  • Sepsikőröspataki fiatal anyák gyermekeikkel.  Fotó: Diakónia Keresztyén Alapítvány
    Sepsikőröspataki fiatal anyák gyermekeikkel. Fotó: Diakónia Keresztyén Alapítvány

A Diakónia 2014 óta működtet nappali foglalkoztató központot roma és szociálisan érzékeny gyermekek számára Sepsikőröspatakon. Jelenleg negyvenkét elemi és gimnáziumi osztályos gyermeket és azok családjait támogatja az alapítvány, amelynek munkatársai felfigyeltek arra, hogy a leányanyák, kiskorú anyák száma magas, több 5–8 osztályos roma nemzetiségű kislány azért kényszerül kimaradni az iskolából, mert vigyáznia kell a kisebb testvérekre, míg a szülők napszámosként dolgoznak.

Az alapítvány szakemberei szerint a kismamáknak, kisgyermekes kiskorú anyáknak, a családban élő kisgyermekes anyáknak, a kistestvérekre vigyázó fiatal lányoknak szükségük van életmódbeli, gyermeknevelési, higiéniai, háztartás-vezetési tanácsadásra, ezért indították el a Biztos Kezdet Ház programot, amelynek alapgondolata az esélyek megteremtése, illetve a képességek kibontakoztatásának biztosítása. A kezdeményezők szerint megelőző programról van szó, amelynek segítségével lehetőség nyílik az eltérő élethelyzetből induló gyermekek számára a lehető legkorábban történő probléma-felismerésre, a korai, célzott képességfejlesztésre, a nagyon korán jelentkező hátrányok mérséklésére, a lemaradás, kirekesztődés elkerülésére.

A Diakónia Keresztény Alapítvány ötödik éve működő sepsikőröspataki közösségfejlesztő programja mintaértékű, mert az elmúlt öt esztendő alatt sikerült bevonniuk a szülőket, nagyszülőket is az alapítvány tevékenységeibe, az induló családsegítő program pedig azoknak nyújt támogatást, akik kisgyermeket nevelnek vagy családtagként segítenek az apróság felnövekedésében.

Hozzászólások
Szavazás
Kire szavaz a május 26-i EP-választáson?


eredmények
szavazatok száma 502
szavazógép
2019-03-13: Közélet - Bokor Gábor:

Nincs jelentkező az utcafeljavítás kivitelezésére (Beruházások Kovásznán)

Késik a tizenegy utca teljes körű felújítását célzó munkálatok elkezdése Kovásznán. Az elmaradás többek között a közbeszerzési dokumentumot jóváhagyó hatóság időhúzásának köszönhető.
2019-03-13: Közélet - Iochom István:

Módosították a műjégpálya szabályzatát (Kézdivásárhely)

A tegnapi soros ülésen Bokor Tibor polgármester előterjesztésére Kézdivásárhely önkormányzati képviselői módosították a műjégpálya működési szabályzatát, egy újfajta belépőtípust vezettek be.