Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Március tizenötödikére hangolnak Kovásznán

2019. március 13., szerda, Közélet

Egész hetes rendezvénysorozat előzi meg Kovásznán a március 15-i ünnepséget. Az események az RMDSZ helyi szervezete és nőszervezete, illetve a Kőrösi Csoma Sándor Líceum közös szervezésében zajlanak a szövetség önkormányzati képviselőinek támogatásával.

  • Lámpalázzal várták a fellépést a szavalóverseny résztvevői
    Lámpalázzal várták a fellépést a szavalóverseny résztvevői

Hétfőn Föltámodott a tenger címmel került sor szavalóversenyre. A március 15-re hangoló eseményt a líceum magyar szakos tanárai hirdették meg általános iskolás tanulók számára, 15 diák jelentkezett. Fellépésüket a Szabó Etelka nyugalmazott magyartanárnő és Benedek Ildikó óvónő alkotta zsűri bírálta – tudtuk meg Molnár Júlia magyartanárnőtől. Az V. osztályosok csoportjában Bartha Boróka az I. díjat érdemelte ki, Kerekes Károly Kevin II. helyezést ért el, Hengán Adrienn III. díjat kapott. A VII–VIII. osztályosok csoportjában a következő eredmény született: Simon Rita I. díj, Gergely Zsolt II. díj, Dénes Anett III. díj.

Tegnap délután a kokárdakészítés titkaival ismerkedhettek az érdeklődők az RMDSZ-irodában. A kézműves-foglalkozás megszervezése már hagyomány az RMDSZ helyi nőszervezete számára. Az elkészült kokárdákat pedig minden évben a negyedik osztályos tanulóknak ajándékozzák, a kicsik ezeket a jelképeket viselik a március 15-i ünnepségen – mondta el érdeklődésünkre Bodó Enikő, a szervezet elnöke. A kokárdakészítésben a szervezet mind a tizenegy tagja részt vesz, de vannak kívülálló érdeklődők is.

Ma délután hat órától a művelődési központban Március 15. üzenete címmel kerül sor a hagyományos diákszónoklat versenyre, melyre IX–XII. osztályos tanulók jelentkezhetnek. A verseny győztese pénteken a központi színpadon is előadhatja szónoklatát. Holnap nyílik a művelődési házban az elemi iskolások számára meghirdetett, Az én március 15-öm című rajzpályázatra beérkezett művek kiállítása. Pénteken 12 órakor Csomakőrösön tartanak megemlékezést, Kovásznán 13.10-kor kezdődik a lovas felvonulás, fél kettőkor az ünnepi műsor a központi színpadon. A napot a hagyományos Március idusa című gálaest zárja.

Hozzászólások
Szavazás
Kire szavaz a május 26-i EP-választáson?


eredmények
szavazatok száma 465
szavazógép
2019-03-13: Jegyzet - Kuti János:

És így tovább 2. (Kármentő)

Előző írásomban adtam némi ízelítőt mindabból, ami az illusztris vendégek száját elhagyta a Realitate tévé múlt heti marosvásárhelyi és maroshévízi, a Román Valóság című adásában. (Jobb helyen egy ilyen adót rögtön bezárnának!).
2019-03-13: Közélet - Demeter J. Ildikó:

Egy lépés a hídépítéshez

Telekkönyvezteti Sepsiszentgyörgy önkormányzata azt a területet, amely a Nicolae Iorga utca külső végétől az Olt töltéséig terjed.