Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Egy lépés a hídépítéshez

2019. március 13., szerda, Közélet

Telekkönyvezteti Sepsiszentgyörgy önkormányzata azt a területet, amely a Nicolae Iorga utca külső végétől az Olt töltéséig terjed.

  • Albert Levente felvétele
    Albert Levente felvétele

Ezt útnak szánják, a telekkönyvezés pedig ahhoz a pályázathoz kell, amelyből a gyalogos- és biciklis forgalom számára hidat kívánnak építeni a városi mobilitási terv részeként, a Iorga utca meghosszabbításában. A pályázatot március 29-ig kell benyújtani a Regionális Operatív Program 4-es számú intézkedési tengelyénél. A mobilitási terv a közszállítás megújítása mellett kerékpárutak kialakítására, illetve a meglevők bővítésére is kiterjed, és ha megvalósul, az Olt töltésén Kilyéntől a Sepsi Arénáig lehet majd tekerni, a majdani új hídon és a Iorga utcán már létező biciklisávokon pedig kerékpárral is könnyen és gyorsan elérhetővé válik a központ.

Hozzászólások
Szavazás
Tart-e a koronavírus-járvány második hullámától?eredmények
szavazatok száma 147
szavazógép
2019-03-13: Közélet - Bokor Gábor:

Március tizenötödikére hangolnak Kovásznán

Egész hetes rendezvénysorozat előzi meg Kovásznán a március 15-i ünnepséget. Az események az RMDSZ helyi szervezete és nőszervezete, illetve a Kőrösi Csoma Sándor Líceum közös szervezésében zajlanak a szövetség önkormányzati képviselőinek támogatásával.
2019-03-13: Közélet - Nagy D. István:

Csapatbővítés következik (Sepsi útépítő vállalat)

A Sepsi Útépítő társasággal megkötött  szolgáltatói szerződés módosítását hagyta jóvá legutóbbi soros ülésén Sepsiszentgyörgy tanácsa. A változtatásra azért van szükség, mert a vállalat a tavalyi ígéreteknek megfelelően több kisebb munkálatnak is nekilát az év folyamán. Elsőként az Olt utcában javítják ki a járda meglazult – több lakossági panaszban is emlegetett – járólapjait. Tóth-Birtan Csaba alpolgármester szerint júniusig a további eszközbeszerzést és a létszámbővítést is elvégzik.