Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

TollraforgóVisszaeső bűnösök

2019. március 13., szerda, Jegyzet
Váry O. Péter

Most már tavasz, és ha kikelet, hát az embernek úgy esik jól, hogy gyönyörködjön az újrainduló életben. Nézi a füvet, szürke még, csak itt-ott foltokban kezdi visszanyerni színét – de az már igazi zöld, lelket nyugtató. Nézi a bokrokat, duzzadnak rügyeik, bár ódzkodnak még, hogy leveleket fakasszanak. Nézi a fákat – és akkor megdöbben. Mert mit látni az Erzsébet park egyik terebélyes fájának göcsörtös törzsén? Hát ezt a két szép sárga táblácskát.

Amelyek arról tájékoztatnak, hogy merre s milyen távolságra található a legközelebbi gázcsap. Ami ugyanvalóst hasznos és főként nagyon fontos információ – de hogy miért kell egy amúgy is megviselt fa törzsére felszerelni, az talány.

Amúgy ezeknek az adattábláknak történetük is van. Még a tél folyamán egy másik, a hídhoz közelebbi fa törzséből alig fejmagasság fölött kinyúló vastag ágán hivalkodtak, de a tavaszi „kozmetikázás” során az a bizonyos ág fűrész általi eltávolításra ítéltetett. Bizonnyal nem azért, mert természet- és tájidegen tárgyak csúfították kérgét, hanem mert szakemberek úgy ítélték meg, ártalmas lehet emberre, autóra egyaránt, és bölcs előrelátással – emlékezzünk csak a hét végi erős szélre, mely fenyőfát is csavart ki tövestől a városban – a kár és veszély megelőzése mellett döntöttek. De a cég, melynek – és ezt nem vitatjuk – fontos, hogy szükség esetén pillanatok alatt rendelkezésre álljanak a kellő tudnivalók, megátalkodott makacssággal újra egy élő fára szerelte vissza az eligazító táblácskákat.

Nem első és nagy valószínűséggel nem is utolsó eset, hogy fák törzsét hirdetőtáblának használjanak természetszeretettel nem vádolható feleink. Néhány éve egyik vendéglő biggyesztette jó nagy csavarokkal cégérét az út fölé kihajló fa derekára, nemrég egyik intézmény előtt kaptuk lencsevégre a járdaszigetben meghagyott vén gesztenyére szegezett, a bejárat szabadon hagyására vonatkozó felszólítást. Hogy józan belátásra vagy külső beavatkozásra távolították el, nem tudni, de tény, hogy rövid időn belül a reklám is, a közlekedési jel is eltűnt. Hátha a gázosoknak is szól valaki, hogy az olyannyira szükséges táblácskáik elhelyezésére találjanak valami más, kevésbé természetromboló megoldást.

Hozzászólások
Szavazás
Tart-e a koronavírus-járvány második hullámától?eredmények
szavazatok száma 143
szavazógép
2019-03-13: Közélet - Nagy D. István:

Csapatbővítés következik (Sepsi útépítő vállalat)

A Sepsi Útépítő társasággal megkötött  szolgáltatói szerződés módosítását hagyta jóvá legutóbbi soros ülésén Sepsiszentgyörgy tanácsa. A változtatásra azért van szükség, mert a vállalat a tavalyi ígéreteknek megfelelően több kisebb munkálatnak is nekilát az év folyamán. Elsőként az Olt utcában javítják ki a járda meglazult – több lakossági panaszban is emlegetett – járólapjait. Tóth-Birtan Csaba alpolgármester szerint júniusig a további eszközbeszerzést és a létszámbővítést is elvégzik.
2019-03-13: Belföld - :

Timmermans elégedetlen

Semmilyen előrelépés nem történt Romániában az igazságügy helyzetét megfigyelés alatt tartó úgynevezett Együttműködési és Ellenőrzési Mechanizmus (CVM) legutóbbi országjelentésében megfogalmazott ajánlások teljesítése terén – jelentette ki Frans Timmermans, az Európai Bizottság első alelnöke hétfőn Bukarestben, amikor a Politikatudományi és Közigazgatási Egyetem díszdoktorává avatták.