Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Weber Orbánnal tárgyalt

2019. március 13., szerda, Világfigyelő

Konstruktívnak minősítette a magyar miniszterelnökkel folytatott megbeszélését az Európai Néppárt (EPP) frakcióvezetője tegnapi budapesti sajtótájékoztatóján. Manfred Weber ugyanakkor hozzátette: Orbán Viktorral sok mindenről beszéltek, de nem oldottak meg minden problémát.

  • Orbán Viktor miniszterelnök (balról) Budapesten, a karmelita kolostorban fogadta Manfred Webert, az Európai Néppárt frakcióvezetőjét. Fotó: MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi Balázs
    Orbán Viktor miniszterelnök (balról) Budapesten, a karmelita kolostorban fogadta Manfred Webert, az Európai Néppárt frakcióvezetőjét. Fotó: MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi Balázs

Vannak alapvető értékek, amelyeket az EPP minden tagpártjának, így a Fidesznek is tiszteletben kell tartania – mondta a Dohány utcai zsinagógában tett látogatásakor Manfred Weber. Leszögezte: az EPP nem a hatalomról vagy a méretről szól, első számú elve az, hogy megfeleljen az alapelveknek. A felek között egyelőre folyik a párbeszéd – mondta, hozzátéve: ezért nem is tud arra mit mondani, hogy az EPP milyen konkrét lépéseket tesz a közeljövőben. Manfred Weber elmondta: a pártcsalád 80 tagból áll, közülük 13 kérte a Fidesz kizárását vagy felfüggesztését. A politikus mindegyik tagpárttal beszélni akar. Kedvező fejleménynek nevezte, hogy Orbán Viktor tudomásul vette, a Brüsszel- és Európai Unió-ellenes plakátkampányt az EPP nem tartja elfogadhatónak, ezért az nem is fog folytatódni.

Hozzászólások
Szavazás
Kire szavaz a május 26-i EP-választáson?


eredmények
szavazatok száma 470
szavazógép
2019-03-13: Világfigyelő - :

Újabb elutasítás Londonban

A várakozásoknak megfelelően újból elutasította a londoni alsóház a tegnap esti szavazáson a brit EU-tagság megszűnésének (brexit) feltételrendszerét tartalmazó megállapodást. Az egyezményre 242, a megállapodás ellen 391 képviselő szavazott, vagyis az alsóház 149 fős többséggel vetette el a brexitmegállapodást.
2019-03-13: Világfigyelő - :

NATO-évforduló Prágában

Az afganisztáni tálib mozgalommal folytatott tárgyalások veszélyére figyelmeztetett a cseh köztársasági elnök tegnap a húszéves NATO-tagság alkalmából szervezett prágai konferencián.