Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

NATO-évforduló Prágában

2019. március 13., szerda, Világfigyelő

Az afganisztáni tálib mozgalommal folytatott tárgyalások veszélyére figyelmeztetett a cseh köztársasági elnök tegnap a húszéves NATO-tagság alkalmából szervezett prágai konferencián.

  • Áder János beszédet mond a prágai rendezvényen. FOTÓ: MTI / SZIGETVÁRY ZSOLT
    Áder János beszédet mond a prágai rendezvényen. FOTÓ: MTI / SZIGETVÁRY ZSOLT

„A terroristákkal nem tárgyalunk, a terroristákkal harcolunk” – jelentette ki Miloš Zeman a tanácskozáson, amellyel Csehország NATO-csatlakozásának 20. évfordulóját ünnepelte. „Amennyiben a tálib mozgalom újra megszerzi az ellenőrzést Afganisztán felett, biztosra lehet venni, hogy Afganisztán megint a nemzetközi terrorizmus támaszpontjává válik” – szögezte le Zeman rövid ünnepi beszédében, feltehetően arra utalva, hogy az Egyesült Államok tárgyalásokat folytat a tálibokkal az afganisztáni rendezésről. Áder János köztársasági elnök szerint Magyarország húsz évvel ezelőtti csatlakozása a NATO-hoz egyszerre volt stratégiai, politikai, katonai és erkölcsi döntés, de egyben történelmi elégtétel is a Jaltát követő keserves évtizedekért, és elismerés a vasfüggöny átszakításáért. „Kiérdemeltük, hogy a transzatlanti szövetséghez tartozhassunk. A NATO-tagságot mi akartuk” – jelentette ki a magyar államfő tegnap Prágában.

Hozzászólások
Szavazás
Kire szavaz a május 26-i EP-választáson?


eredmények
szavazatok száma 572
szavazógép
2019-03-13: Világfigyelő - :

Weber Orbánnal tárgyalt

Konstruktívnak minősítette a magyar miniszterelnökkel folytatott megbeszélését az Európai Néppárt (EPP) frakcióvezetője tegnapi budapesti sajtótájékoztatóján. Manfred Weber ugyanakkor hozzátette: Orbán Viktorral sok mindenről beszéltek, de nem oldottak meg minden problémát.
2019-03-13: Közélet - Demeter Virág Katalin:

Tetemes bírságok, átvizsgált szállítmányok (Erdészeti razzia Háromszéken)

Egy hét alatt több mint 100 ezer lej pénzbírságot szabtak ki Háromszéken az illetékes hatóságok átfogó erdészeti ellenőrzéseik során. Március 7–12. között a megyei rendőr-felügyelőség együttműködve a csendőrséggel, a háromszéki és Brassó megyei erdőőrséggel, illetve a berecki és olaszteleki erdészetek képviselőivel szervezett több ellenőrzést megyénk területén.