Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Erdészeti razzia HáromszékenTetemes bírságok, átvizsgált szállítmányok

2019. március 13., szerda, Közélet

Egy hét alatt több mint 100 ezer lej pénzbírságot szabtak ki Háromszéken az illetékes hatóságok átfogó erdészeti ellenőrzéseik során. Március 7–12. között a megyei rendőr-felügyelőség együttműködve a csendőrséggel, a háromszéki és Brassó megyei erdőőrséggel, illetve a berecki és olaszteleki erdészetek képviselőivel szervezett több ellenőrzést megyénk területén.

A járművek esetében azt vizsgálták, hogy a kísérőiratokban szereplő, illetve a rakományként szállított farönk mennyisége azonos-e, egy cég háromszéki munkapontjánál pedig a raktáron lévő faanyagot vették górcső alá – derült ki a megyei rendőr-felügyelőség közleményéből.

Az előző hétvégén az ellenőrök 25 fát szállító járművet vizsgáltak át, 18-nál mennyiségi eltérést tapasztaltak, ennek okán 18 esetben a szállítókat, 8 esetben pedig a rakomány kísérőiratait kiállító társaságokat is megbírságolták. A már említett lerakatnál is rendellenességet tapasztaltak, az ellenőrzés nyomán ugyanis kiderült: a 2018. október–2019. március közötti időszakban a szállítmányokat kísérő dokumentumban feltüntetett mennyiségnél közel 860 köbméterrel több rönköt mértek és vettek át. Az érintett társaság képviselői az elkülönítve tárolt többletre vonatkozó iratokat a hatóságok rendelkezésére bocsátották. A szabálytalanság miatt a céget 10 ezer lejre megbírságolták, a rönktöbbletet pedig elkobozták a társaságtól.

Az egész megyét érintő vizsgálatok nyomán egyébként több mint 100 ezer lej bírságot szabtak ki a tapasztalt hiányosságok miatt, s emellett több mint 900 köbméter faanyagot – amelynek becsült értéke 313 ezer lej – is elkoboztak. A lefoglalt fát a zágoni magánerdészetnek adták át értékesítés céljából – tájékoztatott Nicoleta Tolvaj-Marin szóvivő.

Hozzászólások
Szavazás
Kire szavaz a május 26-i EP-választáson?


eredmények
szavazatok száma 502
szavazógép
2019-03-13: Világfigyelő - :

NATO-évforduló Prágában

Az afganisztáni tálib mozgalommal folytatott tárgyalások veszélyére figyelmeztetett a cseh köztársasági elnök tegnap a húszéves NATO-tagság alkalmából szervezett prágai konferencián.
2019-03-13: Belföld - :

A parlamentben ismertette a petíciót Kulcsár-Terza József (Székely szabadság napja)

A székely szabadság napja marosvásárhelyi rendezvényén elfogadott petíció üzenetét ismertette napirend előtti felszólalásában a bukaresti parlament szerdai ülésén Kulcsár-Terza József, a Magyar Polgári Párt (MPP) képviselője.