Az RMDSZ is Toader ellen szavazna

2019. március 14., csütörtök, Belföld

Az RMDSZ meg fogja szavazni a Tudorel Toader igazságügyi miniszter ellen benyújtott egyszerű indítványt – mondta tegnap Korodi Attila képviselő a Radio France Internationale-nak adott interjúban.

Az RMDSZ-es törvényhozó szerint jogos a bírák és ügyészek elégedetlensége az igazságügyi törvényeket módosító 2019/7-es sürgősségi kormányrendeletet illetően, hiszen miután a parlamentnek hosszú viták után sikerült tisztáznia néhány kérdést az érintett jogszabályokkal kapcsolatban, az igazságügyi miniszter hirtelen előállt egy kormányrendelettel, „felborítva mindent”. Korodi úgy véli, a vitatott rendeletet teljes egészében hatályon kívül kellene helyezni. A képviselő ugyanakkor rámutatott, az RMDSZ-en belül az a döntés született, hogy megszavazzák az igazságügyi miniszter ellen benyújtott egyszerű indítványt.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 769
szavazógép
2019-03-14: Belföld - :

Népszavazást írhat ki az államfő

Nem tilthatja meg a parlament Klaus Iohannis államfőnek, hogy népszavazást is kiírjon május 26-ára, az európai parlamenti (EP-) választások napjára. Erről egyhangúlag döntött tegnap az alkotmánybíróság.
2019-03-14: Belföld - :

Nem tudták leváltani a magyar hivatalnokot

A kormánynak egyelőre nem sikerült leváltania tisztségéből Györke Zoltánt, Kolozs megye alprefektusát. A Kolozs megyei törvényszék felfüggesztette annak a kormányhatározatnak és miniszterelnöki rendeletnek a hatályát, amelyek az alprefektus leváltásáról és áthelyezéséről rendelkeztek – közölte a bíróságok portálja.