Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Az RMDSZ is Toader ellen szavazna

2019. március 14., csütörtök, Belföld

Az RMDSZ meg fogja szavazni a Tudorel Toader igazságügyi miniszter ellen benyújtott egyszerű indítványt – mondta tegnap Korodi Attila képviselő a Radio France Internationale-nak adott interjúban.

  • Forrás: realitatea.net
    Forrás: realitatea.net

Az RMDSZ-es törvényhozó szerint jogos a bírák és ügyészek elégedetlensége az igazságügyi törvényeket módosító 2019/7-es sürgősségi kormányrendeletet illetően, hiszen miután a parlamentnek hosszú viták után sikerült tisztáznia néhány kérdést az érintett jogszabályokkal kapcsolatban, az igazságügyi miniszter hirtelen előállt egy kormányrendelettel, „felborítva mindent”. Korodi úgy véli, a vitatott rendeletet teljes egészében hatályon kívül kellene helyezni. A képviselő ugyanakkor rámutatott, az RMDSZ-en belül az a döntés született, hogy megszavazzák az igazságügyi miniszter ellen benyújtott egyszerű indítványt.

Hozzászólások
Szavazás
Kire szavaz a május 26-i EP-választáson?


eredmények
szavazatok száma 572
szavazógép
2019-03-14: Belföld - :

Népszavazást írhat ki az államfő

Nem tilthatja meg a parlament Klaus Iohannis államfőnek, hogy népszavazást is kiírjon május 26-ára, az európai parlamenti (EP-) választások napjára. Erről egyhangúlag döntött tegnap az alkotmánybíróság.
2019-03-14: Belföld - :

Nem tudták leváltani a magyar hivatalnokot

A kormánynak egyelőre nem sikerült leváltania tisztségéből Györke Zoltánt, Kolozs megye alprefektusát. A Kolozs megyei törvényszék felfüggesztette annak a kormányhatározatnak és miniszterelnöki rendeletnek a hatályát, amelyek az alprefektus leváltásáról és áthelyezéséről rendelkeztek – közölte a bíróságok portálja.