Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

A zászlótörvényre emlékeztet

2019. március 14., csütörtök, Belföld

Jean-Adrian Andrei Hargita megyei prefektus felszólította a megye minden polgármesterét és közintézmény-vezetőjét, hogy tartsák be a Románia zászlajának kitűzésére és a himnusz eléneklésére vonatkozó törvény előírásait.

  • Fotó: maszol.ro
    Fotó: maszol.ro

Az átiratban a prefektus emlékeztet, hogy a zászlót ki kell tűzni minden önkormányzati és közintézmény székhelyén, a vezetői tisztségeket betöltő személyek irodáiban, az üléstermekben, valamint minden politikai párt, szakszervezet, tanügyi vagy kulturális intézmény székhelyén, más államok lobogóját azonban csak a román zászlóval együtt szabad kitűzni, kizárólag hivatalos látogatások, nemzetközi konferenciák vagy ünnepségek alkalmával a hivatalos intézmények épületeire vagy a helyi önkormányzatok által meghatározott közterekre. A törvény megszegése esetén 2500–5000 lej lehet a bírság.

Hozzászólások
Szavazás
Kire szavaz a május 26-i EP-választáson?


eredmények
szavazatok száma 502
szavazógép
2019-03-14: Belföld - :

Nőhet a családtámogatás

A román kormány keddi ülésén elfogadta azt a sürgősségi kormányrendeletet, amely közvetett módon lehetővé teszi, hogy az idei költségvetésben emelkedjen a 2 év alatti és 2 év fölötti gyermekek után járó családtámogatás, így az államháztartási hiány GDP-arányosan 2,76 százalékra nőjön a korábban tervezett 2,55 százalékról.
2019-03-14: Belföld - :

Hírsaláta

SZÖKEVÉNYBŐL EP-KÉPVISELŐVÉ vedlene Sebastian Ghiţă. A több korrupciós perben vádlott, Szerbiába szökött volt szociáldemokrata politikus és üzletember azonban nem egykori barátja, Victor Ponta volt kormányfő új pártjában kovácsolna mandátumot a mártírkodásból, hanem az Egységes Románia Párt listavezetője lesz, azé az alakulaté, amely a Nagy-Románia Párttal szövetségben akart indulni az európai parlamenti választásokon, ezt azonban a Központi Választási Iroda nem hagyta jóvá, és döntésével a legfelsőbb bíróság is egyetértett.