Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Nőhet a családtámogatás

2019. március 14., csütörtök, Belföld

A román kormány keddi ülésén elfogadta azt a sürgősségi kormányrendeletet, amely közvetett módon lehetővé teszi, hogy az idei költségvetésben emelkedjen a 2 év alatti és 2 év fölötti gyermekek után járó családtámogatás, így az államháztartási hiány GDP-arányosan 2,76 százalékra nőjön a korábban tervezett 2,55 százalékról.

  • Forrás: ziarullumina.ro
    Forrás: ziarullumina.ro

A rendeletre azért volt szükség, mert korábban az alaptörvénybe ütközőnek nyilvánította az alkotmánybíróság a parlament erről szóló döntését. A törvényhozó testület azt követően szavazta meg a költségvetés hiányát szabályozó jogszabály módosítását, hogy az állami költségvetésről folytatott parlamenti vitán az ellenzék javaslatára a törvényhozók megszavazták a kétféle családtámogatási juttatás növelését.

Hozzászólások
Szavazás
Kire szavaz a május 26-i EP-választáson?


eredmények
szavazatok száma 501
szavazógép
2019-03-14: Belföld - :

Újra elfogadták a költségvetést

Változatlan formában fogadta el tegnap a parlament az állami költségvetést, amelyről azt követően volt kénytelen újból szavazni, hogy Klaus Iohannis államelnök visszaküldte felülvizsgálatra a jogszabálytervezetet.
2019-03-14: Belföld - :

A zászlótörvényre emlékeztet

Jean-Adrian Andrei Hargita megyei prefektus felszólította a megye minden polgármesterét és közintézmény-vezetőjét, hogy tartsák be a Románia zászlajának kitűzésére és a himnusz eléneklésére vonatkozó törvény előírásait.