Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Szolgálatban az új gépek

2019. március 15., péntek, Belföld

Tegnaptól amerikai gyártmányú vadászgépek is védik a román légteret, miután szolgálatba állt a tizenkét F–16-os Fighting Falcon harci repülőgépből álló első repülőraj. A repülők már két éve megérkeztek, de bevetésük nem volt, mert ki kellett képezni a pilótákat.

  • Fotó: wikipedia.ro
    Fotó: wikipedia.ro

Az 53-as számú vadászraj a Călărași megyei Borcea községben levő légi bázison állomásozik. Az ebből az alkalomból szervezett ünnepségen  Gabriel Leș  védelmi miniszter és Viorica Dăncilă kormányfő egyebek mellett arról beszéltek, hogy a kabinet továbbra is megad minden támogatást a légierő korszerűsítéséhez. a korszerű gépek szolgálatba állításával a román légteret még hatékonyabban fogják védeni, ezzel a lépéssel pedig Románia közelebb kerül a NATO szabványainak teljesítéséhez.

Hozzászólások
Szavazás
Kire szavaz a május 26-i EP-választáson?


eredmények
szavazatok száma 502
szavazógép
2019-03-15: Belföld - :

Magyarellenes listavezető a liberálisoknál

A magyarellenesség miatt többször megbírságolt Rareș Bogdan televíziós műsorvezetőt jelölte listavezetőnek a Nemzeti Liberális Párt (NLP) a május 26-i európai parlamenti választásokra. A műsorvezető, elmondása szerint, azért vállalta a jelöltséget, mert azt akarja, hogy története során először az NLP végezzen első helyen a választásokon.
2019-03-15: Világfigyelő - :

Orbán Viktor a világ magyarságát köszönti

A magyar szabadság születése napján tisztelettel köszönti a világ magyarságát, és felemelő ünneplést kíván minden magyar honfitársunknak Orbán Viktor miniszterelnök március 15-e előestéjén közzétett levelében – közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár tegnap délután.