Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Magyarellenes listavezető a liberálisoknál

2019. március 15., péntek, Belföld

A magyarellenesség miatt többször megbírságolt Rareș Bogdan televíziós műsorvezetőt jelölte listavezetőnek a Nemzeti Liberális Párt (NLP) a május 26-i európai parlamenti választásokra. A műsorvezető, elmondása szerint, azért vállalta a jelöltséget, mert azt akarja, hogy története során először az NLP végezzen első helyen a választásokon.

  • Fotó: stiridiaspora
    Fotó: stiridiaspora

Ludovic Orban pártelnök szerint egyebek mellett a hazugság, a visszaélések elleni küzdelem valódi bajnokának nevezte Bogdant, akinek volt bátorsága kimondani az igazságot. A kolozsvári származású médiaszemélyiség évek óta vezeti a Realitatea TV hírtelevízióban minden este a Hatalmi játszmák című műsort, amelyben gyakran kerül terítékre a magyarkérdés. A csatornát a médiahatóság többször is megbírságolta és elmarasztalta amiatt, hogy gyűlöletkeltő, diszkriminatív kijelentések hangzottak el az adásban és sérült a kiegyensúlyozott tájékoztatáshoz való jog.

Hozzászólások
Szavazás
Kire szavaz a május 26-i EP-választáson?


eredmények
szavazatok száma 501
szavazógép
2019-03-15: Belföld - :

Visszadobták a vádiratot

A marosvásárhelyi táblabíróság tegnapi végzésében jogerősen visszaküldte a korrupcióellenes ügyészségnek azt a vádiratot, amelyet a vádhatóság a marosvásárhelyi Római Katolikus Gimnázium törvénytelennek vélt 2014-es megalapítása ügyében állított össze Tamási Zsolt iskolaigazgató és Ștefan Someșan volt Maros megyei főtanfelügyelő ellen.
2019-03-15: Belföld - :

Szolgálatban az új gépek

Tegnaptól amerikai gyártmányú vadászgépek is védik a román légteret, miután szolgálatba állt a tizenkét F–16-os Fighting Falcon harci repülőgépből álló első repülőraj. A repülők már két éve megérkeztek, de bevetésük nem volt, mert ki kellett képezni a pilótákat.