Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Üzent a miniszterelnök a magyaroknak

2019. március 15., péntek, Belföld

Viorica Dăncilă miniszterelnök a romániai magyarokhoz intézett március 15-ei ünnepi köszöntőjében arról biztosította a nemzetiségeket, hogy a román állam továbbra is teljes elköteleződéssel támogatja a nemzeti önazonosság szabad kifejezését, a nyelvi és kulturális értékek, valamint a hagyományok megőrzését.

Dăncilă köszöntőjében kifejtette, hogy a nemzeti és kulturális önazonosság támogatása, védelme és kinyilvánítása a román kormány és a román soros EU-elnökség állandó feladatai közé tartozik, ezért Bukarest erősíteni kívánja az Európai Unió „egység a sokszínűségben” jelszó által kifejezett alapvető elvét. Rámutatott: a román állampolgárok nemzetiségüktől függetlenül mindig bizonyították, hogy együtt tudnak élni és építeni egy olyan nyílt társadalmat, amely mindenki számára azonos jogokat és esélyeket biztosít. Hozzátette: az a tény, hogy a nemzetiségek képviselői ott vannak a román parlamentben és a helyi közigazgatásban, a normalitás jele.

„Románia modellnek számít ahogy nyitottsággal és pozitív szellemben integrálta a nemzetiségek értékeit és hagyományait, ezért a nemzetiségek kultúrája a román nemzeti örökség részévé vált” – mondta a kormányfő. Dăncilă azon meggyőződését fejezte ki, hogy „mindnyájunk hagyományainak, értékeinek és önazonosságának tiszteletben tartásával, illetve a közös cél által egyesítve jobb életet tudunk teremteni valamennyi állampolgár számára”.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy őszig zárva maradnak az iskolák?eredmények
szavazatok száma 2255
szavazógép
2019-03-15: Világfigyelő - :

Támogatja a londoni alsóház a brexit halasztását

Támogatta tegnap a londoni alsóház a brit EU-tagság megszűnésének (brexit) elhalasztását célzó kormányzati beterjesztést. Az indítványra 412, ellene 202 képviselő voksolt.
2019-03-15: Közélet - :

Román sajtóértesülés: letartóztatták Olosz Gergelyt

A magyar hatóságok letartóztatták a Romániában tavaly jogerősen börtönbüntetésre ítélt Olosz Gergelyt, az RMDSZ volt felső-háromszéki szenátorát - adta hírül pénteken román rendőrségi forrásokra hivatkozva a Mediafax hírügynökség, valamint a G4Media portál. A megyei rendőrség gyakorlatilag megerősítette a hírt.