Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Otthonában adta át Törőcsik Marinak a Kossuth Nagydíjat a kormányfő

2019. március 18., hétfő, Világfigyelő

Velemi otthonában adta át a Kossuth Nagydíjat Törőcsik Mari színművésznek szombaton Orbán Viktor miniszterelnök.

  • Törőcsik Mari és Orbán Viktor. Fotó: Facebook / Orbán Viktor
    Törőcsik Mari és Orbán Viktor. Fotó: Facebook / Orbán Viktor

Törőcsik Mari, a nemzet színésze, a nemzet művésze, kétszeres Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas és Balázs Béla-díjas színművész, érdemes és kiváló művész részére több évtizedes pályafutása során kimagasló szakmai hozzáértéssel és alázattal megformált alakításai, ikonikus filmfőszerepek és felejthetetlen színpadi figurák sorát felvonultató, kivételesen gazdag művészi életműve elismeréseként részesült a Kossuth Nagydíjban.

A művész a pénteki parlamenti díjátadáson egészségi állapota miatt nem tudott jelen lenni, ezért a miniszterelnök személyesen vitte el neki a díjat a Kőszeg mellett lévő faluba. Orbán Viktor azt mondta Törőcsik Marinak, hogy a parlamenti díjátadón „nagy taps volt”. A színművész azt felelte, hogy nézte a televízióban az ünnepséget. „Megtisztelve érzem magam” – mondta Törőcsik Mari, amikor a kormányfő átadta neki a díjat. „Vigyázzon magára és ne gyötörje magát!” – ezekkel a szavakkal búcsúzott Orbán Viktor Törőcsik Maritól.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 596
szavazógép
2019-03-18: Világfigyelő - :

Fehér identitást emlegetett a merénylő (Új-zélandi terrortámadás)

Abszurd azt állítani, hogy Donald Trump elnök retorikája befolyásolta volna az új-zélandi terrortámadás elkövetőjét – hangsúlyozta Mick Mulvaney, a Fehér Ház ügyvezető kabinetfőnöke tegnap a Fox televíziónak adott interjújában. Mulvaney szerint Trump nem híve a „fehér felsőbbrendűségnek”.
2019-03-18: Világfigyelő - :

Megosztottak a felvidéki magyarok (Liberális siker a szlovák elnökválasztáson)

Fölényesen nyerte meg a szlovák elnökválasztás első fordulóját Zuzana Caputová, az ellenzéki liberális pártok jelöltje, aki Maros Šef­čovičcsal, a legerősebb kormánypárt, az Irány- Szociáldemokrácia (SMER-SD) párt jelöltjével került a második fordulóba. A tegnap nyilvánosságra hozott hivatalos végeredmények szerint a voksolás első fordulójában Caputovának mind a nyolc szlovákiai megyében a szavazatok jelentős többségét sikerült megszereznie.