Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Orosz válasz a romániai rakétapajzsra

2019. március 19., kedd, Világfigyelő

Oroszország Tu–22M3-as típusú, nukleáris fegyverek hordozására alkalmas hadászati bombázókat vezényelt a Krímbe, válaszul az amerikai rakétavédelmi eszközök romániai telepítésére – jelentette ki Viktor Bondarev, az orosz parlament felsőháza védelmi bizottságának elnöke újságíróknak tegnap Moszkvában.

A RIA Novosztyi hírügynökség beszámolója szerint Bondarev, aki korábban az orosz légierő parancsnoka volt, „komoly kihívásnak” nevezte a Romániában elhelyezett amerikai rakétavédelmi eszközöket, amelyek szerinte „alapvetően megváltoztatták az erőegyensúlyt a régióban”, és közölte, hogy a rakétahordozó bombázókat a gvargyejszkojei légi bázison fogják állomásoztatni. Moszkva szerint a romániai rakétavédelmi rakéták indítóállásai Tomahawk típusú manőverező szárnyas repülőgépek kilövésére is alkalmasak. Ez Washington szerint csak a berendezések átprogramozása esetén lenne lehetséges.

Bondarev közölte, hogy a Krímbe telepített stratégiai bombázókat az elkövetkező években úgy fogják korszerűsíteni, hogy azok „Európa bármely pontján” képesek legyenek a légvédelmi és rakétavédelmi rendszerek megsemmisítésére. Mint mondta, ezt a TU–22M3-asok és az általa hordozott eszközök hatótávolsága lehetővé teszi. A romániai Deveseluban 2016 májusában helyezték üzembe az amerikai Aegis Ashore rakétaelhárító rendszer szárazföldi egységét. Az orosz szenátor a Krím Ukrajnától való elcsatolásának ötödik évfordulóján nyilatkozott erről. Vlagyimir Putyin elnök a nap folyamán újabb látogatást tett a félszigeten.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 582
szavazógép
2019-03-19: Világfigyelő - :

Terrortámadás Utrechtben?

Három halottja és kilenc sebesültje van a tegnapi utrecthi lövöldözésnek, amely egy villamoson zajlott – közölte a hollandiai város polgármestere a NOS holland közszolgálati média tájékoztatása szerint. A rendőrség egy Gokmen Tanis nevű 37 éves török férfit keres.
2019-03-19: Belföld - :

Nem vonják felelősségre a csendőröket (Székely szabadság napi bírságok)

A kolozsvári katonai ügyészség megszüntette az eljárást a marosvásárhelyi csendőrök ellen, akik a székely szabadság napján 2016-ban tartott felvonulás után megalapozatlanul állítottak ki bírságolási jegyzőkönyveket a felvonulás résztvevői, önkéntes rendfenntartói nevére, sőt, olyanokéra is, akik nem vettek részt a tiltakozáson.