Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Terrortámadás Utrechtben?

2019. március 19., kedd, Világfigyelő

Három halottja és kilenc sebesültje van a tegnapi utrecthi lövöldözésnek, amely egy villamoson zajlott – közölte a hollandiai város polgármestere a NOS holland közszolgálati média tájékoztatása szerint. A rendőrség egy Gokmen Tanis nevű 37 éves török férfit keres.

Az utrechti lövöldözés akár terrortámadás is lehetett – közölte tegnap a holland rendőrség. A lövöldöző tegnap délután még szabadlábon volt a rendőrség közlése szerint. A kormány székhelyén, Hágában is megszigorították a biztonsági intézkedéseket. A lövöldözés egy villamoson történt, többen megsebesültek. A rendőrség tájékoztatása szerint egy teret lezártak a város központjától nem messze, és a mentők a helyszínen vannak. A tartományban maximális szintre emelték a terrorkészültséget. Megerősítették a biztonsági intézkedéseket Hollandia repülőterein és fontosabb középületeinél, így az amszterdami Schiphol repülőtéren is – jelentették be a rendvédelmi szervek. Mark Rutte holland miniszterelnök aggasztónak nevezte az esetet, és rendkívüli kormányülést hívott össze.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 595
szavazógép
2019-03-19: Világfigyelő - :

Ausztrália harca a rasszizmussal

A pénteki új-zélandi mészárlás előtt gyakran folyt – néha gyomorforgató – vita arról, hogy „rendben lévő dolog-e fehérnek lenni” Ausztráliában, az ötven ember halálát követelő támadással gyanúsított férfi származási országában – írta elemzésében a dpa német hírügynökség.
2019-03-19: Világfigyelő - :

Orosz válasz a romániai rakétapajzsra

Oroszország Tu–22M3-as típusú, nukleáris fegyverek hordozására alkalmas hadászati bombázókat vezényelt a Krímbe, válaszul az amerikai rakétavédelmi eszközök romániai telepítésére – jelentette ki Viktor Bondarev, az orosz parlament felsőháza védelmi bizottságának elnöke újságíróknak tegnap Moszkvában.