Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Érkezik a roncsautóprogram

2019. március 19., kedd, Belföld

Április 5-éig elindítja a kormány a roncsautóprogramot, amelynek keretében idén is 50 ezer értékjegyet bocsátanak majd az érdeklődők rendelkezésére – jelentette be tegnap Craiován Graţiela Gavrilescu környezetvédelmi miniszter. Gavrilescu szerint eddig mintegy 700 ezer régi járművet vontak ki a forgalomból a program révén.

  • Fotó: sofem.hu
    Fotó: sofem.hu

A roncsautó plusz elnevezésű programról is szólt, amellyel a környezetkímélő gépjárművek beszerzését támogatják. Míg 2016-ban mindössze 150 elektromos vagy hibrid meghajtású gépjárművet vásároltak Romániában e kezdeményezés révén, 2018-ban több mint 1400-ra nőtt ez a szám.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 299
szavazógép
2019-03-19: Belföld - :

Közvetett bírálat Semjén Zsoltnak

Nemtetszésének adott hangot tegnapi közleményében Tőkés László annak kapcsán, hogy Semjén Zsolt magyar miniszterelnök-helyettes az RMDSZ nagyváradi központi – szerinte nyilvánvaló választási kampánycéllal megszervezett – ünnepségén vett részt.
2019-03-19: Belföld - :

Felsőházi nem az élettársi kapcsolatra

Elutasította a szenátus azokat a törvényjavaslatokat, amelyek a különböző és azonos nemű párok számára is lehetővé tették volna, hogy közjegyző, illetve anyakönyvvezető előtt tett nyilatkozattal tegyék hivatalossá élettársi kapcsolatukat. Az ügyben a képviselőházé a döntő szó.