Felsőházi nem az élettársi kapcsolatra

2019. március 19., kedd, Belföld

Elutasította a szenátus azokat a törvényjavaslatokat, amelyek a különböző és azonos nemű párok számára is lehetővé tették volna, hogy közjegyző, illetve anyakönyvvezető előtt tett nyilatkozattal tegyék hivatalossá élettársi kapcsolatukat. Az ügyben a képviselőházé a döntő szó.

  • Fotó: cugetliber.ro
    Fotó: cugetliber.ro

Mint ismert, az élettársi szerződés témája egy meghiúsult alkotmánymódosítási kezdeményezés kapcsán került előtérbe. Tavaly októberben a férfi és nő házasságán alapuló családfogalom alkotmányba iktatásáról tartottak népszavazást, amely az alacsony részvétel miatt érvénytelenül zárult, ám az urnákhoz járuló választók csaknem 92 százaléka igennel voksolt a melegházasság legalizálásának alkotmányos ellehetetlenítését célzó polgári kezdeményezésre.

Hozzászólások
Szavazás
Ön beoltatta-e magát koronavírus ellen?
eredmények
szavazatok száma 1783
szavazógép
2019-03-19: Belföld - :

Érkezik a roncsautóprogram

Április 5-éig elindítja a kormány a roncsautóprogramot, amelynek keretében idén is 50 ezer értékjegyet bocsátanak majd az érdeklődők rendelkezésére – jelentette be tegnap Craiován Graţiela Gavrilescu környezetvédelmi miniszter. Gavrilescu szerint eddig mintegy 700 ezer régi járművet vontak ki a forgalomból a program révén.
2019-03-19: Közélet - Farkas Réka:

Ismét büntetett a prefektus /FRISSÍTVE: Székelyudvarhely polgármesterét is megbírságolták/

Sebastian Cucu, a román kormány Kovászna megyei megbízottja következetes. Annak dacára, hogy a román bíróság – egyelőre alapfokon – érvénytelenítette tavaly kirótt bírságait, ismét megbüntette Sepsiszentgyörgy polgármesterét, amiért a városháza március 15-én magyar zászlókat tűzött ki az ünneplő város központjában.