Labdarúgás, Európa-bajnoki selejtezőSzlovákia ellen kezd a magyar válogatott

2019. március 20., szerda, Sport

Marco Rossi szövetségi kapitány szerint hatalmas lökést adna a magyar labdarúgó-válogatottnak, ha győzne csütörtökön az Európa-bajnoki selejtezősorozat rajtján Szlovákia vendégeként.

  • Telkiben készül a magyar válogatott. Fotó: Magyar Labdarúgó-szövetség
    Telkiben készül a magyar válogatott. Fotó: Magyar Labdarúgó-szövetség

Az olasz szakember a Telkiben tartott sajtótájékoztatón kifejtette: korábbi nyilatkozatának megfelelően úgy véli, egy nagyszombati siker után jó eséllyel három nappal később, a Groupama Arénában sem kapna ki a nemzeti együttes a világbajnoki ezüstérmes horvátoktól. Abban a tekintetben sem változott a véleménye, hogy a cél a hat pont megszerzése, ugyanakkor kettővel sem lenne csalódott.

A szakvezető arról is beszélt, hogy az új szövetségi kapitány ellenére – a cseh Pavel Hapalt tavaly októberben nevezték ki a szlovák együttes élére – százszázalékosan felkészültek a riválisból, mint mondta, majdnem olyan szinten tudják, mire számíthatnak egyes játékosoktól, mintha a sajátjuk lenne. Rossi a magyar futballistákra vonatkozó kérdésekre szűkszavúan válaszolt: szerinte az újonc Szoboszlai Dominik esetében eljött a megfelelő alkalom, hogy meghívót kapjon, míg a csapatkapitány Dzsudzsák Balázzsal kapcsolatban azt emelte ki, hogy bár három hete nem játszott, jobb állapotban van, mint tavaly novemberben.

A magyar válogatott csütörtökön 21.45-től csap össze a szlovákokkal, a mérkőzésnek Nagyszombat ad otthont, ezt követően vasárnap 19 órától a horvátokat fogadja a Groupama Arénában. A mérkőzéseket az M4 Sport élőben közvetíti.

A román csapat szombaton 19 órától a svédek otthonában lép pályára, kedden 21.45-től pedig a Feröer-szigetek ellen játszik a kolozsvári Dr. Constantin Rădulescu Stadionban. A csoportokból az első két helyezett jut ki a 2020-ban rendezendő kontinensviadalra.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1296
szavazógép
2019-03-20: Sport - :

Neagu negyedszer a világ legjobbja (Kézilabda)

A Nemzetközi Kézilabda-szövetség (IHF) szerint a férfiaknál a dán Mikkel Hansen, a nőknél pedig Cristina Neagu érdemelte ki 2018-ban a világ legjobbjának járó címet.
2019-03-20: Sport - :

Debrecen rendezi a rövidpályás gyorskorcsolya Eb-t (Korcsolya)

A Nemzetközi Korcsolyázószövetség (ISU) döntése nyomán Debrecen rendezheti 2020-ban a rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokságot.