KorcsolyaDebrecen rendezi a rövidpályás gyorskorcsolya Eb-t

2019. március 20., szerda, Sport

A Nemzetközi Korcsolyázószövetség (ISU) döntése nyomán Debrecen rendezheti 2020-ban a rövidpályás gyorskorcsolya Európa-bajnokságot.

  • Fotó: MTI / Illyés Tibor
    Fotó: MTI / Illyés Tibor

A magyar szövetség (MOKSZ) hétfői tájékoztatása szerint a kontinensviadalnak január 24. és 26. között a Főnix Csarnok ad majd otthont. A magyarok idén négy arany-, négy ezüst- és egy bronzéremmel minden idők legeredményesebb Eb-szereplését zárták a hollandiai Dordrechtben. Liu Shaolin Sándor összetettben és 1500 méteren, míg öccse, Liu Shaoang 500 méteren indulhat címvédőként a hazai rendezésű eseményen, akárcsak az olimpiai bajnok férfi váltó is.

„Budapest idén Európa sportfővárosa, de azt gondolom, hogy a vidéki városoknak is fel kell zárkózniuk, nekik is kell sporteseményeket rendezniük. Debrecenben már volt egy sikeres short track világbajnokság hat évvel ezelőtt, a város nagy forgalmú nemzetközi repülőtérrel rendelkezik, a Főnix csarnok minden tekintetben alkalmas egy ilyen sportesemény megrendezésére. Ugyan már márciust írunk, de bőven van időnk arra, hogy megfelelően felkészüljünk az Európa-bajnokságra” – jelentette ki Kósa Lajos, az MOKSZ elnöke.

Debrecen nem először lesz házigazdája nemzetközi versenynek a sportágban, ugyanis 2013-ban vb-t rendezett.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 725
szavazógép
2019-03-20: Sport - :

Szlovákia ellen kezd a magyar válogatott (Labdarúgás, Európa-bajnoki selejtező)

Marco Rossi szövetségi kapitány szerint hatalmas lökést adna a magyar labdarúgó-válogatottnak, ha győzne csütörtökön az Európa-bajnoki selejtezősorozat rajtján Szlovákia vendégeként.
2019-03-20: Sport - :

Szakítanak a hagyományokkal (Kerékpározás, Tour de France)

A hagyományoktól eltérően hegyi szakaszokkal indul jövőre a világ legrangosabb országúti kerékpáros körversenye, a Tour de France. A jövő évi versenyt június 27. és július 19. között rendezik.