Tizenhatszoros

2019. március 20., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

Több mint tizenhatszor volt nagyobb januárban a hazai folyó fizetési mérleg hiánya, mint egy évvel azelőtt, amely elérte a 114 millió eurót – közölte a Román Nemzeti Bank.

  • Forrás: Agorapress
    Forrás: Agorapress

Tavaly az első hónapban a deficit 7 millió euró volt. A folyó fizetési mérleg hiányát leginkább a külkereskedelmi mérleg befolyásolja, amely januárban 481,9 millió euró (62 százalékos) éves növekedéssel elérte az 1,259 milliárd eurót. Tavaly egész évben a folyó fizetési mérleg hiánya 9,41 milliárd euró volt, és 3,45 milliárd euróval haladta meg az előző évit. A jegybank ugyanakkor közölte, hogy az év első hónapjában a külföldi közvetlen tőkeberuházások értéke elérte a 362 millió eurót a tavalyi első hónapban jegyzett 192 millió euróval szemben.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 409
szavazógép
2019-03-20: Pénz, piac, vállalkozás - Nagy B. Sándor:

Apa és fia az asztalosműhelyben (Magánvállalkozás)

Csutka János az egyik legfelkapottabb sepsiszentgyörgyi asztalosmester. 1988-ban végezte el a faipari líceumot, és még ugyanabban az évben a dohánygyárban kezdett dolgozni, ahonnan 2008-ban bocsátották el. Valójában a kényszer vitte rá, hogy asztalosként egyéni vállalkozásba kezdjen, de nem bánta meg döntését, mert örömét leli a munkájában, a családjának pedig jó megélhetést biztosít belőle. Ma már a fiával együtt dolgozik.
2019-03-20: Pénz, piac, vállalkozás - :

Lendületben a járműgyártás

Az első két hónapban 85 898 járművet szereltek össze Romániában, 8 százalékkal többet, mint egy évvel korábban.