Gyermekvállalási kedv

2019. március 21., csütörtök, Család

Három éve kitartó a magyar párok gyermekvállalási kedve a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (Kincs) elemzése szerint – közölte az intézet elnöke, Fűrész Tünde. Hozzátette: 2010-től folyamatos növekedés tapasztalható a gyermekvállalási kedvben.

2016-ban 1,49-re emelkedett a termékenységi arányszám, ami azt jelenti, hogy Magyarországon száz párnak átlagosan 149 gyermeke születik. Az intézet elnöke szerint a növekvő termékenységi arányszám azzal magyarázható, hogy 2016-ban már lehetett érezni a 2010-ben bevezetett családpolitika stabilitását és kiszámíthatóságát. A cél az, hogy 100 párnak 200 gyermeke szülessen, mivel csak ilyen adatok mellett tudja reprodukálni magát a társadalom – fűzte hozzá Fűrész Tünde. Rámutatott: 2010 óta közel 150 ezerrel apadt a szülőképes nők száma, a születések száma azonban közel sem csökkent ezzel arányosan. (MTI)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1498
szavazógép
2019-03-21: Család - :

Infarktusveszély nőknél

A szívinfarktus következtében elhalálozott nők aránya magasabb, mint a férfiaké, ezért is fontos a tünetek korai felismerése és a gyors segítségkérés – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára, Horváth Ildikó sajtótájékoztatón.
2019-03-21: Család - :

A hegyes kucsmagomba és társai 1.

A magyar nyelvterületen a kucsmagombák leggyakrabban használt nevei: kucsmagomba, szentgyörgygomba, szömörcsög. A legtöbb népi kucsmagombanév Moldvából került elő.