Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Száznál több elhagyott autó

2019. március 21., csütörtök, Közélet

Egy hónap alatt százhúsz közterületen elhagyott gépkocsit azonosított a helyi rendőrség Sepsiszentgyörgyön, ezek egyharmadát már el is szállították tulajdonosaik – akikre kétezer lejes bírságot is kiróttak –, egytizedét (12 járművet) az önkormányzat vitette el – ezeket az adók, illetékek, szállítási költségek és a bírság kifizetése után még vissza lehet igényelni –, a többi esetében még nem zárult le az eljárás. Ezeket akkor is folytatják, ha a tulajdonosok közben más közterületre vitték át a járgányukat.

  • Fotó: Sepsiszentgyörgy önkormányzata
    Fotó: Sepsiszentgyörgy önkormányzata

A törvény különbséget tesz a gazdátlan, az elhagyott és a roncsautók között, de ennek az elszállítás szempontjából csak annyi a jelentősége, hogy ismeretlen tulajdonosoktól nemigen hajtható be pénz; az intézkedés lényege azonban az, hogy a legalább egy éve használaton kívül álló, esetenként már hasznavehetetlenné romlott kocsikat eltüntessék a város területéről. Első körben a polgármesteri hivatal azokat szállíttatta el, amelyek forgalmas utakon vagy parkolókban foglalták a helyet, ezután a lakónegyedeket tisztítják meg a rozsdásodó gépek lehangoló látványától.

Akinek tehát elhagyott autója van, és még nem kapott felszólítást az elszállítására, jól teszi, ha nem várja meg, amíg azt is felfedezi a helyi rendőrség: megspórolhatja a bírságot és a többi kiadást is, ha maga viszi be a roncstelepre. Az önkormányzat a lakók segítségére is számít, régóta be nem indított járműveket írásban (az info@sepsi.ro címen) vagy a helyi rendőrség ingyenesen hívható telefonszámán (0800 800 767) lehet bejelenteni.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint a Sepsi OSK bejut a Román Kupa döntőjébe?
eredmények
szavazatok száma 1088
szavazógép
2019-03-21: Közélet - Fekete Réka:

Fontos a jó példák felmutatása (Civek-díj hetedszer)

Az év önkéntese és Az év civil szervezete díjakat adta át tegnap a Civilek Háromszékért Szövetség a sepsiszentgyörgyi Zamat kávézóban. A kitüntetés célja ismertté tenni olyan közösségi programokat és egyéni megnyilvánulásokat, amelyek igazán értéket jelentenek a közösség számára, példaként állnak előttünk, és érdemesek arra, hogy gyakorlattá váljanak életünkben – hangsúlyozta Bereczki Kinga, a CIVEK elnöke.
2019-03-21: Közélet - :

Elkapták az italtolvajt

Egy 18 éves fiatalember személyében azonosították a zágoni rendőrőrs munkatársai a hétfő éjjeli papolci itallopás elkövetőjét.