Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Elnapolták a főügyész kinevezését

2019. március 21., csütörtök, Világfigyelő

Nem jutottak megállapodásra tegnap az Európai Parlament (EP) és az Európai Tanács megbízott küldöttségei a jövendőbeli európai főügyész személyével kapcsolatban, így március 27-én újabb egyeztetésre ülnek össze. A tárgyalóbizottságoknak Laura Codruţa Kövesi volt román korrupcióellenes főügyész, illetve a francia Francois Bohnert közül kell választaniuk.

  • Fotó: epochtimes-romania.com
    Fotó: epochtimes-romania.com

Az EP egyik sajtószóvivője, Iina Lietzen szerint amennyiben a jövő heti egyeztetések sem vezetnek eredményre, április 4-én és 10-én ülnek majd össze ismét a küldöttségek. Az EP elnöke, Antonio Tajani március 8-án levélben értesítette George Ciamba európai ügyekért felelős minisztert, hogy Laura Codruţa Kövesi az EP hivatalos jelöltje az európai főügyészi tisztségre. Levelében Tajani hangsúlyozta, az európai főügyészt az Európai Parlament és az Európai Tanács közös döntése alapján nevezik ki, mandátuma hét évre szól majd és nem megújítható. Hozzátette azt is, hogy az EP Költségvetési Ellenőrzési Bizottságában (CONT), majd az Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottságban (LIBE) is Kövesi kapta a legtöbb szavazatot, megelőzve a szűkített listán szereplő másik két jelöltet, a francia Jean-Francois Bohnert-t és a német Andres Rittert. A levél rámutat továbbá, hogy március 7-én az Elnökök Értekezlete az EP hivatalos jelöltjének választotta Kövesit, ugyanakkor arról is döntött, hogy három európai parlamenti képviselőből álló csapat folytatja majd a tárgyalásokat az EU Tanácsával az európai főügyészi tisztségről.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 596
szavazógép
2019-03-21: Közélet - :

80 éves élettársát bántalmazta

Többszörösen bántalmazott egy 80 éves ozsdolai asszonyt 68 éves élettársa szombat és kedd között.
2019-03-21: Belföld - :

Megmenekült az igazságügyi miniszter (Az RMDSZ megszavazta az indítványt)

A szociálliberális kormánykoalíció ellenszavazataival a képviselőház elvetette tegnap a Tudorel Toader igazságügyi miniszter elmarasztalását célzó indítványt, amelyet az ügyészségi vezetők kiválasztásának szabályait módosító sürgősségi kormányrendelet miatt terjesztett be az ellenzék.