Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Épülhetnek az autópályák

2019. március 21., csütörtök, Belföld

Elfogadta tegnap a szenátus plénuma a Bukarestet Brassóval összekötő sztráda, valamint az úgynevezett északi autópálya és a Brassó–Bákó autópálya megépítéséről szóló törvényjavaslatokat.

  • Fotó: AciteNews
    Fotó: AciteNews

A felsőház 81 támogató és két ellenszavazattal fogadta el azt a tervezetet, amely kötelezi a kormányt, hogy a törvény életbe lépésétől számított 60 napon belül hozza létre a Bukarestet Brassóval összekötő autópálya megtervezéséért és megépítéséért felelős részvénytársaságot. A sztrádának a jogszabály életbe lépésétől számított három éven belül kell elkészülnie – szögezi le a Népi Mozgalom Párt által előterjesztett javaslat.

A petei határátkelő–Szatmárnémeti–Nagybánya–Dés–Beszterce–Vatra Dornei–Suceava nyomvonalú északi autópálya kivitelezését a tervezet értelmében a szállításügyi minisztériumnak kell koordinálnia, megépítését állami költségvetésből és uniós alapokból finanszírozzák. A munkálatok befejezésének határideje a törvény életbe lépésétől számított négy év. A javaslatot 72 szenátor támogatta, egy törvényhozó tartózkodott a voksoláskor.

A Brassó és Bákó közötti sztráda megépítését szintén állami költségvetésből és európai alapokból fedeznék, ennek az autópályának a törvény életbe lépésétől számított öt éven belül kell elkészülnie. A tervezet 74 támogató szavazatot kapott a felsőházban. A szenátus szállításügyi bizottsága mindhárom jogszabálytervezetet negatívan véleményezte, a plénum azonban ennek ellenére is megszavazta ezeket. Mindhárom esetben a képviselőházé a végső szó.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 299
szavazógép
2019-03-21: Belföld - :

Megmenekült az igazságügyi miniszter (Az RMDSZ megszavazta az indítványt)

A szociálliberális kormánykoalíció ellenszavazataival a képviselőház elvetette tegnap a Tudorel Toader igazságügyi miniszter elmarasztalását célzó indítványt, amelyet az ügyészségi vezetők kiválasztásának szabályait módosító sürgősségi kormányrendelet miatt terjesztett be az ellenzék.
2019-03-21: Belföld - :

Hírsaláta

MEGVÉDTE A ROMÁN KULTÚRÁT. Viorica Dăncilă ismét jól odamondott, de ezúttal nem a nyelvhelytelenség okozta a közmegrökönyödést, hanem maga a gondolat akadt a hallgatóság torkán.