Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Újabb sztrájkőrség

2019. március 21., csütörtök, Belföld

A Sanitas szakszervezeti szövetség több mint százötven tagja tartott sztrájkőrséget tegnap a munkaügyi minisztérium székhelye előtt, mivel elégedetlenek a 2018/114-es sürgősségi kormányrendeletnek és a 2017/153-as egységes bértörvénynek az egészségügyben és szociális gondozásban dolgozókat érintő hatásaival.

Egy héttel korábban a szakszervezet tagjai az egészségügyi minisztérium székhelye előtt, két héttel ezelőtt pedig a pénzügyminisztérium előtt tartottak sztrájkőrséget. A vezetőség április 3-ára nagyszabású tüntetést tervez a fővárosban. Leonard Bărăscu, a Sanitas föderáció elnöke figyelmeztetett, az egészségügyi szakszervezetek általános sztrájkba kezdenek, ha a kormánnyal való párbeszéd, a kormány hozzáállása áprilisban sem hoz pozitív változást ügyükben.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint ki nyeri meg az idei elnökválasztást?

eredmények
szavazatok száma 726
szavazógép
2019-03-21: Belföld - :

Hírsaláta

MEGVÉDTE A ROMÁN KULTÚRÁT. Viorica Dăncilă ismét jól odamondott, de ezúttal nem a nyelvhelytelenség okozta a közmegrökönyödést, hanem maga a gondolat akadt a hallgatóság torkán.
2019-03-21: Belföld - :

Tüntettek a szállítók

Ígéretet kaptak rá, hogy a kormány következő ülésén elfogadják azt a sürgősségi rendeletet, amely betiltja a kalóztevékenységet a fuvarozás területén – közölte Augustin Hagiu, a Román Fuvarozók Szövetségének elnöke, aki derűlátásának adott hangot követeléseik teljesítését illetően, mert – mint mondta – „végre olyan miniszter vezeti a közlekedési tárcát, aki odafigyel gondjainkra”.