Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Tüntettek a szállítók

2019. március 21., csütörtök, Belföld

Ígéretet kaptak rá, hogy a kormány következő ülésén elfogadják azt a sürgősségi rendeletet, amely betiltja a kalóztevékenységet a fuvarozás területén – közölte Augustin Hagiu, a Román Fuvarozók Szövetségének elnöke, aki derűlátásának adott hangot követeléseik teljesítését illetően, mert – mint mondta – „végre olyan miniszter vezeti a közlekedési tárcát, aki odafigyel gondjainkra”.

  • Fotó: Adevarul
    Fotó: Adevarul

Tegnap reggel az ország csaknem minden megyéjéből érkezett taxik és autóbuszok akadályozták a forgalmat a bukaresti Victoriei tér nagy részén. A fuvarozók azért tiltakoztak, mert késik a kabinet által beígért két sürgősségi kormányrendelet, amelyek módosítják a személyszállításra vonatkozó jogszabályt. A tiltakozók szerint a rendeletek a „jóváhagyási procedúra során” akadtak el.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint ki nyeri meg az idei elnökválasztást?

eredmények
szavazatok száma 725
szavazógép
2019-03-21: Belföld - :

Újabb sztrájkőrség

A Sanitas szakszervezeti szövetség több mint százötven tagja tartott sztrájkőrséget tegnap a munkaügyi minisztérium székhelye előtt, mivel elégedetlenek a 2018/114-es sürgősségi kormányrendeletnek és a 2017/153-as egységes bértörvénynek az egészségügyben és szociális gondozásban dolgozókat érintő hatásaival.
2019-03-21: Belföld - :

Törvény a stratégiáról

Elfogadta tegnap a képviselőház a Románia 2040 elnevezésű stratégia kidolgozására vonatkozó törvénytervezetet, amely előírja az alsóházi elnök vezette Románia 2040 bizottság létrehozását.