Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Halasztást kérnek a britek

2019. március 21., csütörtök, Világfigyelő

Theresa May brit miniszterelnök tegnap hivatalosan kezdeményezte az Európai Uniónál a brit EU-tagság jövő pénteken esedékes megszűnésének (brexit) elhalasztását június 30-áig.

A konzervatív párti brit miniszterelnök a Downing Street által közzétett, Donald Tusknak, az uniós állam- és kormányfők alkotta Európai Tanács elnökének címzett levelében közli: jóllehet bízik abban, hogy a londoni parlament ratifikálja a brexit feltételrendszeréről szóló, eddig kétszer is – jelenlegi formájában múlt kedden – nagy többséggel elvetett megállapodást, erre azonban a kilépés március 29-i határidejéig már nincs lehetőség. Theresa May a képviselői kérdések és azonnali miniszterelnöki válaszok szokásos szerda délutáni alsóházi órájában, az Európai Tanács elnökének küldött levél körüli vitában kijelentette: június 30-ánál későbbi időpontig nem hajlandó halasztani a brexitet. A Tusknak küldött levélben is szerepel, hogy ennél hosszabb halasztás esetén az Egyesült Királyságnak részt kellene vennie a májusban esedékes európai parlamenti választásokon, márpedig a brit kormány szerint ez sem az Európai Unió, sem az Egyesült Királyság érdekeit nem szolgálná.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 582
szavazógép
2019-03-21: Világfigyelő - :

Életfogytiglanit kapott Karadžić

Jogerősen életfogytiglani börtönbüntetéssel sújtotta Radovan Karadžić egykori boszniai szerb elnököt tegnap az ENSZ hágai nemzetközi törvényszéki mechanizmusa (MICT), súlyosbítva a háborús bűnök miatt első fokon kiszabott ítéletet.
2019-03-21: Belföld - :

Bukarestben a zászlóügy

A Kovászna megyei törvényszék a felperes kérésére a bukaresti törvényszékre helyezte át azt a pert, amely során a bírák azt mérlegelik, hogy ki kell-e tűzni a román zászlót a sepsiszentgyörgyi városháza tornyára „a magyar megszállás alóli román felszabadítás” emlékére.