Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Halálos medvetámadás

2019. március 22., péntek, Belföld

Halálos medvetámadás történt péntek délelőtt a Hargita megyei Kőrispatakon.

Péter Szilárd, a Hargita Megyei Mentőszolgálat vezetője az MTI-nek elmondta: meghalt az a 35 éves férfi akire pénteken rátámadt egy medve a Hargita és Maros megye határán fekvő Kőrispatak határában. A férfi negyedmagával dolgozott az erdőben, amikor – a sürgősségi bejelentést tevő személy szerint – ráakadtak a medve barlangjára. Az állat súlyosan megsebesítette a férfit, a társai szekéren szállították a faluba, egy olyan helyre, ahol már volt telefonos térerő, és riasztani tudták a mentőket. Péter Szilárd elmondta, előbb a székelykeresztúri mentősök vették át az eszméletlen áldozatot, aztán a székelyudvarhelyi rohammentősök próbálták feléleszteni, de a férfinak a mellkasi és felső végtagi sérülései mellett feltételezhetően belső sérülései is voltak, ezért az újraélesztés eredménytelennek bizonyult. A férfihez mentőhelikopter is indult, de visszafordult, miután a székelyudvarhelyi rohammentősök megállapították a halál beálltát.

Borboly Csaba, a Hargita megyei önkormányzat elnöke közölte a közösségi hálón létrehozott Vadkárok Székelyföldön oldalon, hogy a medvetámadás áldozatául esett férfi egyedül nevelte két kiskorú gyermekét. (MTI)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 299
szavazógép
2019-03-22: Világfigyelő - :

Lengyel, magyar – két jó barát

Tizenharmadik alkalommal rendezik meg idén a magyar–lengyel barátság napját, amelynek eseményeit felváltva tartják a két országban. A központi ünnepségeknek idén a közép-lengyelországi Kielce ad otthont. Áder János magyar köztársasági elnök ma Kielcében tárgyalást folytat Andrzej Dudával, a Lengyel Köztársaság elnökével, és beszédet mond a magyar–lengyel barátság napjának hivatalos ünnepségén a Kielcei Táncszínházban.
2019-03-22: Életmód - Fekete Réka:

A célzott kezelés életet menthet (Közelebb a daganatos betegségekhez 2.)

Senki nem szenvedhet vagy halhat meg, akin a kutatás jelenlegi állása szerint lehet segíteni – vallja a budapesti Oncompass Medicine kutatócsoportja, amelynek eredményei világszínvonalúak a daganatok molekuláris diagnosztikai vizsgálata és célzott kezelése terén. A tizenöt éve működő kutatóbázis szakemberei által érvényesített precíziós orvoslás lényege abban áll, hogy a daganatok kialakulásáért felelős génhibákra célzottan ható gyógyszereket keresnek, amelyek hatásmechanizmusát egy saját fejlesztésű szabályrendszer által vizsgálják. A magyarországi rákgyógyításban már jelentős szerepet betöltő vizsgálati- és terápiás szolgáltatásokat az Oncompass Medicine hamarosan elérhetővé teszi a határon túli betegek számára is. Erdélyben elsőként a kolozsvári Pro Medical Centernél nyitottak konzultációs pontot. A célzott rákterápia előnyeiről dr. Peták Istvánnal, az Oncompass Medicine tudományos igazgatójával beszélgettünk.