Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Örmény nemzeti est a Vigadóban

2019. március 23., szombat, Magazin

A Zöld Nap Egyesület szervezésében mintegy hatvan érdeklődő jelenlétében tartották meg a tizenhetedik nemzeti, illetve a negyedik örmény estet szerdán a kézdivásárhelyi Vigadó dísztermében. Az első örmény estre 2012. április 12-én került sor Gayane Asatryan előadásában, aki hét éve Ozsdolán él, a másodikat és harmadikat 2017. január 26-án és december 12-én tartotta Zhenya Ohanyan, illetve Haykuhi Haratyunyan.

  • A szerző felvétele
    A szerző felvétele

Alen Margaryan 25 éves örmény EVS-önkéntes vetített képes interaktív, videóbejátszásokkal tarkított előadás során mutatta be szülőföldjét. Az est során Örményország földrajzával, történelmével, kultúrájával, hagyományaival, ünnepeivel, népviseletével, jellegzetes táncaival, hagyományos gasztronómiájával, híres örményekkel ismerkedhettek meg a jelenlevők. Ugyanakkor egy örmény dalt, valamint egy verset is meghallgathattak Alen előadásában.

Az angol nyelvű bemutatót Derzsi Katalin, a projekt mentora tolmácsolta. Az előadás zárórészeként Alen Margaryan, Gayane Asatryan és két spanyol önkéntes, Miguel Paya és Carmen Gallardo hagyományos örmény táncot mutatott be. Az est végén a jelenlévők örmény recept alapján készült ételeket – többek között a Gayane Asatryan által készített lepényszerű, kemencében sült hagyományos örmény kenyeret, a lavasht és az Alen által elkészített szpasz levest –, valamint egy édességet, a halvát is megkóstolhattak.

Ráduly Attila, a Zöld Nap Egyesület elnöke bejelentette: a közeljövőben grúz nemzeti esttel folytatódik a rendezvénysorozat.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 186
szavazógép
2019-03-23: Élő múlt - :

Ferenczes István: Veszedelmekről álmodom 2.

Nem tudom, édesanyám tudta-e, hogy apám Zöld Józsiéknál bujkált. Lehet, hogy tudta, lehet, hogy nem. De a hírek, azok jöttek-mentek. Ama kocsmabéli sztálinos devernya másnapjától mind a három faluban (Delne, Csomortán, Pálfalva) arról suttogott mindenki, hogy Ferencz Salamon Imre után jött a fekete autó.
2019-03-23: Magazin - Bokor Gábor:

A román királyi család fotókon

A kovásznai városi művelődési ház és a Cotroceni Nemzeti Múzeum közötti első együttműködés eredményeként látható a Kádár László Képtárban megnyílt A román királyi család az első világháború frontjain című fotókiállítás. A tárlat március 30-ig látogatható.