Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Bukaresti bírálat Brüsszelnek

2019. március 23., szombat, Belföld

Élesen bírálta az Európai Unió vezetőit pénteken Eugen Teodorovici pénzügyminiszter, aki szerint Brüsszelt csak a nyilatkozatok szintjén érdekli az állampolgárok jóléte.

  • Fotó: erdon.ro
    Fotó: erdon.ro

A tárcavezető az Európai Bizottság által Bukarestben szervezett rendezvényen bírálta Brüsszelt, ahol bemutatták a román gazdaság helyzetéről szóló 2019-es úgynevezett országjelentést. Teodorovici kifogásolta, hogy az uniós végrehajtó bizottság Romániát az egyensúlyhiánnyal küzdő tagállamok közé sorolta, holott a gazdasági mutatók ezt szerinte nem indokolják. Úgy vélte, hogy az EB illetékesei a sajtóból ragadnak ki információkat, és téves kontextusba helyezik azokat, majd ezek alapján vonják le a következtetéseket.

Teodorovici szerint az unió vezetői csak mímelik a lakosság érdekeinek védelmét. Példaként említette Jean-Claude Juncker bizottsági elnöknek a 2017-es évértékelő beszédét, amelyben Teodorovici szerint az EB elnöke kijelentette: nem fogadja el, hogy Európa egyes országaiban gyengébb minőségű élelmiszereket adjanak el, mint más tagállamokban ugyanolyan árucímkével. A nemzeti hatóságoknak többlethatáskört kell adni, hogy ezeket a törvénytelen eljárásokat megszüntessék – idézte a pénzügyminiszter Junckert. Teodorovici rámutatott, hogy az uniós végrehajtó szerv mandátuma hamarosan véget ér, és ezeket a hatásköröket nem kapták meg a tagállamok. Szerinte az EU csak színleli, hogy érdekli az élelmiszerek esetében alkalmazott kettős mérce.

Újságírói kérdésre válaszolva Teodorovici elmondta: ő Európa-párti, de mindenkit bírálni fog, aki nem korrekt hazájával szemben. „Ha nevén nevezed a dolgokat, még nem jelenti azt, hogy Európa-ellenes vagy” – mondta a miniszter, aki szerint valamennyi kis állammal szemben ugyanolyan bánásmódot kell alkalmazni, mint bármely más országgal szemben.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 299
szavazógép
2019-03-22: Autóvilág–Technika - :

A pneumatikus fúvókák cseppméretének fontosságáról /X/

A Monojet a PNR nemzetközi vállalat által gyártott ipari precíziós fúvókákat forgalmazza. A webáruházukban elérhető mintegy 24000-féle különböző kivitelezésű fúvókák, ideértve a nyomás elven működő fúvókákat, a pneumatikus fúvókákat és a tartálymosó CIP fejeket is.
2019-03-23: Belföld - :

Módosulhat az adóügyi rendeletet

Újabb rendeletet készül elfogadni jövő heti ülésén a kormány, amellyel módosítja az adóügyi intézkedéseket tartalmazó, 2018/114-es sürgősségi rendeletet – jelentette be tegnap Eugen Teodorovici pénzügyminiszter.