Virágos MagyarországErdélyből is jelentkezhetnek

2019. március 26., kedd, Magazin

Az idén első alkalommal megnyitja kapuit az erdélyi települések előtt is a 26. Virágos Magyarország környezetszépítő verseny, amelyre a szervezőbizottság és a Magyar Turisztikai Ügynökség május 1-jéig várja a jelentkezéseket – jelentették be a verseny szervezői tegnap sajtótájékoztatón Budapesten.

Borbás Marcsi, a verseny fővédnöke hozzátette: ez az első lépése annak, hogy kiterjesszék a versenyt az összes határon túli magyar lakta településre. Idén változik az országhatáron belüli települések versenye is, a kiírás és az értékelés módja. A korábbinál nagyobb hangsúlyt fektetnek a fenntarthatóságra, a környezettudatos nevelésre, és regionális szinten is díjazzák majd a településeket, így még többen kaphatnak esélyt az elismerésre. A versenyre tavaly – nyolcéves rekordot megdöntve – 324 település regisztrált.

Nagy Ildikó Réka, a verseny nemzeti koordinátora ismertette, hogy a szak­mai zsűri az idén is kiemelt figyelmet fordít a települések tisztaságára, gondozottságára, a zöldfelületek, közterületek, közintézmények állapotára, és értékelik azt is, hogy milyen programokat szerveznek a közösség zöldügyekben való mozgósítására. A települési önkormányzatok a www.viragosma­gyarorszag.hu oldalon jelentkezhetnek a versenyre, a részvétel díjtalan. A fődíj Magyarország képviselete a 2020-as Európai virágos városok és falvak versenyén (Entente Florale Europe).

Az európai versenyen idén a város kategóriában Nagykőrös, falu kategóriában pedig Csemő képviseli Magyarországot.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 406
szavazógép
2019-03-26: Magazin - Iochom István:

Szászrégeni csapat lett a nyertes (Az Örökségünk Őrei székelyföldi döntője)

A Kemény-kastély őrei, a szászrégeni Lucian Blaga Technológiai Líceum csapata nyerte vasárnap a kézdivásárhelyi Vigadóban megtartott Örökségünk Őrei – Fogadj örökbe egy műemléket országos örökségvédelmi verseny székelyföldi regionális fordulóját és egyben a brüsszeli tanulmányutat. A kolozsvári országos döntőbe a Nyárádszeredai Bocskai István Elméleti Líceum csapata és a kézdivásárhelyi Nagy Mózes Elméleti Líceum csapata is továbbjutott – adta hírül az RMDSZ sajtóirodája.
2019-03-26: Magazin - :

Vörös lámpás negyedben tilos

Jövő évtől betiltják a vezetett városnéző sétákat és kocsmatúrákat Amszterdam vörös lámpás negyedében, főként a belvárosi turistaáradat mérséklése céljából – jelentette a holland sajtó.