Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Vörös lámpás negyedben tilos

2019. március 26., kedd, Magazin

Jövő évtől betiltják a vezetett városnéző sétákat és kocsmatúrákat Amszterdam vörös lámpás negyedében, főként a belvárosi turistaáradat mérséklése céljából – jelentette a holland sajtó.

Betiltják 2020. január 1-jétől az ingyenes túrákat, a résztvevők esetenként hangos utcai toborzását, valamint idegenforgalmi adót vetettek ki a jegyekre. Emellett a városközpont többi részén is legfeljebb 15 fős csoportokat szervezhetnek az ezzel foglalkozó irodák. „Nem tartjuk helyénvalónak azt sem, hogy a turisták a szexmunkásokon legeltessék a szemeiket” – mondta Udo Kock, a terveket bejelentő önkormányzati képviselő.

Hetente több mint ezer szervezett csoport érkezik a vörös lámpás negyedbe, a kora esti csúcsidőben óránként mintegy 28. Az intézkedés több hasonló lépést követ, amelyek célja a belváros élhetőbbé tétele, a turistaforgalom, illetve az azzal járó zaj és szemét csökkentése.

Arre Zuurmond városi ombudsman tavaly törvények nélküli dzsungelként írta le Amszterdam „turisták sújtotta” központját, ahol éjszakánként rendszeres illegális autó- és kerékpárversenyek folynak az utcákon, nyíltan árulják a kábítószert és gyakoriak a súlyos testi sértések. A mintegy 800 ezres lakosságú Amszterdam becslések szerint tavaly 18 millió látogatót fogadott.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 77
szavazógép
2019-03-26: Magazin - :

Erdélyből is jelentkezhetnek (Virágos Magyarország)

Az idén első alkalommal megnyitja kapuit az erdélyi települések előtt is a 26. Virágos Magyarország környezetszépítő verseny, amelyre a szervezőbizottság és a Magyar Turisztikai Ügynökség május 1-jéig várja a jelentkezéseket – jelentették be a verseny szervezői tegnap sajtótájékoztatón Budapesten.
2019-03-26: Riport - Kisgyörgy Zoltán:

Tavaszelő Székföldjén

Zajlik az élet a székföldi településeken, jóllehet a mező még néptelen, s a zöldségeskertekben is gyenge a mozgás, de sok a szociális segélyre váró személy, akiknek feladata a kora tavaszi takarítás. Mert a hótakaró eltűnése után, bizony, napfényre került a tél szemete, a falupatak medre is alapos takarításra szorul.