Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

IdegenforgalomA turisztikai gála díjazottjai

2019. március 27., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

A Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület, Kovászna Megye Tanácsa és a Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara közös szervezésében huszonkét kategóriában nyolcvanöt háromszéki idegenforgalmi szereplőt díjaztak. A kiemelkedő turisztikai tevékenységet kifejtő ágazati szereplőket – az online szavazást is figyelembe véve – egy bírálóbizottság rangsorolta. A továbbiakban a kategóriagyőzteseket ismertetjük.

Szállodáknál a két-, három- és négycsillagos egységek közül a Turist Hotel, a Panorama Boutique Hotel, illetve megosztva a Clermont Hotel és a Grand Hotel Bálványos lett az első. A kastélyszállóknál legjobbnak a  Zabola Estate céget, vagyis a Mikes-kastélyban berendezett egységet tartották a bírálók.

A városi, illetve falusi vendégházak kategóriájában a két- és háromcsillagos besorolást vették figyelembe, előbbinél a kovásznai Schneider, illetve a sugásfürdői Görgő Panzió, utóbbinál az árkosi Ezüstfenyő, illetve a zaláni Vass Panzió nyert, míg a négycsillagos vidéki vendégházak kategóriában a bálványosi Gorgán végzett az első helyen. Apartmanok, illetve kiadó szobákat kínáló egységeknél a kovásznai Dancs vendégház, kempingeknél pedig Tündérvölgy bizonyult a legjobbnak.

Külön díjazták a gyorsétkezdéket, itt a sepsiszentgyörgyi Eleven Street Food végzett az élen, míg a klasszikus vendéglők kategóriájában a bálványosi Fork étterem. A legjobb séf Orbán Ferenc, a legjobb pincér Hegyi József, míg a legjobb báros Doci Lóránt lett.

Kis Emese az idegenvezetők sorában lett az első, a legjobb kézművesműhely címet a csernátoni Haszmann Pál Múzeum kapta, a lovas turizmus képviselői közül a kurtapataki Zonda Lovarda, míg a rendezvények tekintetében a Szent György Napok vitte el a pálmát.

Díjazták az online turisztikai szolgáltatókat, itt a www.dronemob.ro honlap érdemelte ki az első helyet, míg a turisztikai irodáknál az IT & T – International Tourism & Trade lett az első.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 443
szavazógép
2019-03-27: Pénz, piac, vállalkozás - Iochom István:

A műhelyben érzi jól magát (Magánvállalkozó)

Gajdó Albert asztalosmester az alsócsernátoni Forgács & Bella Bútor névre keresztelt cég tulajdonosa. A kilencvenes évek közepétől működő műhely tulajdonosával a megtett útról annak kapcsán is beszélgettünk, hogy nemrég megszerezte a Helyi Vállalkozás védjegyet.
2019-03-27: Pénz, piac, vállalkozás - :

GastroPan

Elsősorban a román és a magyar cégek kapcsolatfelvételét kívánja szolgálni az Aradon holnap kezdődő GastroPan, az év legjelentősebb romániai sütőipari, cukrászati és vendéglátóipari szakmai kiállítása – mondta az MTI-nek Váradi János, a kiállítás szakmai hátterét biztosító PanGastRo Egyesület elnöke.