Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Újra sötétbe borult Venezuela

2019. március 27., szerda, Világfigyelő

Venezuela csaknem egésze sötétségbe borult egy újabb áramkimaradás során, az ország területének 88 százalékában, 23 államból 18-ban tapasztaltak áramkimaradást.

  • Sötétben Venezuela főváros, Caracas. FOTÓ: MTI / EPA / EFE / RAUL MARTINEZ
    Sötétben Venezuela főváros, Caracas. FOTÓ: MTI / EPA / EFE / RAUL MARTINEZ

Hétfőn kétszer is áramkimaradás volt, az első kora délután, míg a második este, körülbelül két órával az után, hogy helyreállították a szolgáltatást. A kormány az előző alkalomhoz hasonlóan az Egyesült Államokat tette felelőssé a történtekért. Juan Guaidó, az ellenzéki többségű, hatalmától megfosztott parlament vezetője, aki januárban az ország ideiglenes elnökévé kiáltotta ki magát, Nicolás Maduro államfő rezsimjét okolta a történtekért. „Hazudnak, hogy ne kelljen elismerniük felelősségüket ebben a gyilkos válságban” – írta a Twitter közösségi portálon Guaidó.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 589
szavazógép
2019-03-27: Világfigyelő - :

Dăncilă találkozott Netanjáhúval

Megbeszélést folytatott hétfőn Washingtonban Viorica Dăncilă kormányfő Benjamin Netanjáhú izraeli miniszterelnökkel – adta hírül közleményében a kormány.
2019-03-27: Világfigyelő - :

Kerítés egymilliárd dollárért

Az amerikai védelmi minisztérium (Pentagon) egymilliárd dollárt hagyott jóvá kerítésépítésre és a biztonság megerősítésére a mexikói határon – közölte Patrick Shanahan ügyvezető védelmi miniszter hétfőn.