Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Kerítés egymilliárd dollárért

2019. március 27., szerda, Világfigyelő

Az amerikai védelmi minisztérium (Pentagon) egymilliárd dollárt hagyott jóvá kerítésépítésre és a biztonság megerősítésére a mexikói határon – közölte Patrick Shanahan ügyvezető védelmi miniszter hétfőn.

  • Menekültek próbálnak átjutni a mexikói–amerikai határkerítésen. FOTÓ: MTI / EPA / EFE / JOEBETH TERRIQUEZ
    Menekültek próbálnak átjutni a mexikói–amerikai határkerítésen. FOTÓ: MTI / EPA / EFE / JOEBETH TERRIQUEZ

Az egymilliárd dolláros összegből 92 kilométer hosszú, 5,5 méter magas kerítést építenek a Texas állambeli El Pasóhoz közeli határszakaszon, illetve kiépítik az utakat és a közvilágítást. A Pentagon honlapján közzétett közlemény szerint ez összhangban van a február 15-én kihirdetett rendkívüli állapottal az Egyesült Államok déli részén. „A cél a kábítószer-csempészet megakadályozása a határon át” – közölte a tárca. A közleményben kerítésről és nem falról van szó, holott a mexikói határon létesítendő fal volt Trump kampányígérete a 2016-os választás előtt.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 579
szavazógép
2019-03-27: Világfigyelő - :

Újra sötétbe borult Venezuela

Venezuela csaknem egésze sötétségbe borult egy újabb áramkimaradás során, az ország területének 88 százalékában, 23 államból 18-ban tapasztaltak áramkimaradást.
2019-03-27: Belföld - :

Nem fogadták Marokkóban a szenátus elnökét

Lemondta marokkói látogatását Călin Popescu-Tăriceanu, a szenátus elnöke az észak-afrikai ország hatóságainak kérésére – közölte tegnap közleményben a parlament felsőháza. A dokumentum szerint a látogatást egy későbbi időpontra halasztották.