Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

III. Jancsó Benedek történelmi emlékversenyÖt háromszéki csapat a döntőben

2019. április 3., szerda, Magazin

Harmadik alkalommal szervezik meg a Jancsó Benedek nevét viselő történelmi emlékversenyt a székelyföldi megyék magyar nyelvű iskoláinak 7. és 8. osztályos tanulói számára. Idén a téma az Erdély aranykorának nevezett időszak, Bethlen Gábor és I. Rákóczi György fejedelemségének ideje.

  • Munkában a zsűri. Fotó: Kovászna Megye Tanácsa
    Munkában a zsűri. Fotó: Kovászna Megye Tanácsa

A versenykiírásának megfelelően a zsűri a 28 csapattól beér­kezett érvényes pályamunkákat szombaton bírálta el Sepsiszentgyörgyön, ekkor választották ki a tíz továbbjutót.
Az egyes helyezések között alig néhány pont különbség volt, ezért a jó teljesítményért valamennyi, a versenyben pályamunkát benyújtott csapat iskolájának könyvtára részére egy-egy könyvcsomagot biztosít a Jancsó Alapítvány. A verseny döntőjébe bejutott tíz csapaton túlmenően a zsűri döntése alapján további öt csapat részesül különdíjban.

A zsűri által legjobbnak ítélt 10 csapat közül öt háromszéki: a mikóújfalusi Fejér Ákos Általános Iskola, a gelencei Jancsó Benedek Általános Iskola, az ozsdolai Kun Kocsárd Általános Iskola, a kézdivásárhelyi Petőfi Sándor Gimnázium, illetve a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégium diákjai méretkezhetnek meg Hargita és Maros megyei társaikkal. Különdíjasok megyénkből a nagyajtai Kriza János Általános Iskola és a sepsiszentgyörgyi Református Kollégium csapata.

A verseny döntőjét május 11-én tartják Sepsiszentgyörgyön a Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron Termében.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 299
szavazógép
2019-04-03: Sport - :

Molnár erős mezőnyben nyolcadik (Hegyikerékpározás)

Március 27. és 31. között Bosznia-Hercegovina adott otthont az öt szakaszból álló Grand Prix Banja Luka nemzetközi hegyikerékpáros viadalnak. Az elit férfiak és nők versenyében tizenhat országból negyvenkilenc sportoló tette próbára magát, köztük a sepsiszentgyörgyi Molnár Ede is, aki az összetett versenyben a nyolcadik helyen végzett.
2019-04-03: Magazin - :

35 éves a Figura Stúdió Színház

Miniévaddal ünnepli fennállásának 35. évfordulóját a gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színház, amely reprezentatív előadásait mutatja be három nap alatt. A mától péntekig tartó FiguraFeszt olyan előadásokat kínál, amelyek az elmúlt évadokban kiérdemelték a közönség és a szakma elismerését.