Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

35 éves a Figura Stúdió Színház

2019. április 3., szerda, Magazin

Miniévaddal ünnepli fennállásának 35. évfordulóját a gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színház, amely reprezentatív előadásait mutatja be három nap alatt. A mától péntekig tartó FiguraFeszt olyan előadásokat kínál, amelyek az elmúlt évadokban kiérdemelték a közönség és a szakma elismerését.

  • Fotó: Biró István
    Fotó: Biró István

A három nap alatt öt előadás látható Gyergyószentmiklóson: a Három nővér Albu István rendezésében, a Kövekkel a zsebében, amelyet Csuja László állított színpadra, a Keresztes Attila által jegyzett Mártírok, a Faragó Zénó rendezte Drognapló, valamint A vágy villamosa Nagy Botond rendezésében (fotó). Az előadások után közönségtalálkozókat szerveznek. A zárónapon a gyergyószentmiklósi No Sugar zenekar lép fel.

A Figurát Temesváron végzett fiatal erdélyi magyar értelmiségiek alapították Gyergyószentmiklóson 1984-ben Bocsárdi László rendező – a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház jelenlegi igazgatója –, vezetésével. A Figura Kísérleti Színház 1990-ben kezdeményezte a hivatásos státus elnyerését, amelyet a színház meg is kapott a művelődési minisztériumtól. Az intézmény előbb Hargita megyei önkormányzati fenntartásban működött, majd Gyergyószentmiklós város intézményévé vált.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 443
szavazógép
2019-04-03: Magazin - :

Öt háromszéki csapat a döntőben (III. Jancsó Benedek történelmi emlékverseny)

Harmadik alkalommal szervezik meg a Jancsó Benedek nevét viselő történelmi emlékversenyt a székelyföldi megyék magyar nyelvű iskoláinak 7. és 8. osztályos tanulói számára. Idén a téma az Erdély aranykorának nevezett időszak, Bethlen Gábor és I. Rákóczi György fejedelemségének ideje.
2019-04-03: Magazin - :

Kossuth temetésének 125. évfordulójára

Kiállítás nyílt Kossuth Lajos (Monok, 1802. szeptember 19. – Torino, 1894. március 20.) temetésének 125. évfordulójára a Fiumei úti Nemzeti Sírkertben, a Nemzeti Örökség Intézetének Múzeumában.