Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

A svéd miniszterelnök az EP-benRendezett bevándorlást szorgalmaz

2019. április 4., csütörtök, Világfigyelő

Mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy az Európai Unió rendezett migrációs politika révén rendezett bevándorlást biztosítson, ami nemcsak az uniónak és tagországainak, hanem az Európába érkezőknek is érdeke – jelentette ki Stefan Löfven svéd miniszterelnök Brüsszelben, az Európai Parlament plenáris ülésének Európa jövőjéről folytatott vitáján tegnap.

  • Angela Merkel német kancellár és Stefan Löfven FOTÓ: FACEBOOK
    Angela Merkel német kancellár és Stefan Löfven FOTÓ: FACEBOOK

Beszédében kiemelte, hogy a rendezett migrációs politikára az egyik lehetőség a hatékony együttműködés kialakítása az unión kívüli országokkal, köztük is kiemelten a migráció kiinduló- vagy tranzitországaival annak érdekében, hogy kevesebben kényszerüljenek elhagyni hazájukat, és ne alakulhassanak ki újabb migrációs válságok. Fontosnak nevezte a külső határok védelmét is, amely véleménye szerint a közös határ- és partvédelmi ügynökség (Frontex) március végi megerősítésével jó irányba halad.

Az uniós értékek egyik legfontosabbjának tartott szabad mozgáshoz közös és rendezett határellenőrzés biztosítására van szükség – húzta alá. Ezáltal emberi életeket lehet megmenteni, a határokra érkezettek számára pedig nagyobb biztonságot lehet teremteni – fogalmazott. A menekültek befogadása nehéz feladat mind az unió, mind a tagállamok számára, de megfelelő feltételeket kell teremteni azoknak, akik már Európába értek, és akiknek a menekültkérelme elbírálás alatt van – mondta.

A szociáldemokrata politikus szerint széles körű megállapodásra van szükség ahhoz, hogy soha többé ne állhasson elő olyan kaotikus állapot, mint 2015-ben a migrációs válság kirobbanásával, amit a szélsőséges jobboldali erők saját céljaikra használtak fel. Ez minden uniós tagállam felelőssége. Biztosítani kell, hogy megosztott legyen a felelősség a tagállamok között. Ennek elérésével fenntartható migrációs politikát lehet folytatni – húzta alá.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 443
szavazógép
2019-04-04: Világfigyelő - :

Moszkva nem érti a NATO szándékát (Kercsi-szoros)

Moszkva negatívan fogadta azt, hogy a NATO szavatolni akarja a Kercsi-szoros ukrán hajók általi hajózhatóságát, és Oroszország nem érti, hogy a szövetség ezt hogyan gondolja megvalósítani. Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője Kay Bailey Hutchison, az Egyesült Államok NATO-nagykövete kedden Washingtonban tett kijelentésére válaszolt tegnap Moszkvában.
2019-04-04: Világfigyelő - :

Magyar–ohiói együttműködés

Magas hozzáadott értéket és technológiai színvonalat képviselő munkahelyek jönnek létre százas nagyságrendben Magyarországon a tegnap aláírt magyar–ohiói gazdasági együttműködési megállapodás eredményeképpen – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, aki több amerikai nagyvállalat vezetőjével tárgyalt az Egyesült Államok tagállamában.