Szatmár megyei turnén az Osonó

2019. április 5., péntek, Közélet

Április 6. és 8. között a Szatmár megyei Mikolán, Egriben és Lázáriban mutatja be az Osonó Színházműhely a Fazakas Misi által rendezett Ahogyan a víz tükrözi az arcot című dokumentum-színházi előadást.

  • Jelenet az előadásból. Fotó: osono.ro
    Jelenet az előadásból. Fotó: osono.ro

A turné a szatmárnémeti Progress Art partneri együttműködésével jött létre azzal a céllal, hogy olyan települések felnőtt- és diákközösségeihez jusson el az előadás, akik számára a színház megtapasztalása szociális, gazdasági vagy földrajzi helyzetük miatt nehézséget okoz. A három települést érintő turné a független társulat szociális-színházi projektsorozatának része. A komplex színházi programban társadalmi, szociális problémák és sorsok kapnak hangot, amelyek közös gondolkodásra ösztönzik a résztvevőket, elősegítve az erősebb és összetartóbb közösségek kialakulását. Céljai között szerepel továbbá a magyar kulturális élet megerősítése és a kultúra terjesztése a kistelepüléseken, valamint a kultúra ápolásáért tevékenykedő erdélyi civil szervezetek és állami önkormányzatok együttműködésének elősegítése. (nbs)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Hol tervez nyaralni idén?

eredmények
szavazatok száma 311
szavazógép
2019-04-05: Közélet - Iochom István:

Vaddisznókondák túrják fel a szántóföldeket (Esztelnek, Kurtapatak)

Domokos Ferenc, Esztelnek község polgármestere és Keresztes Elemér társaságában jártuk végig tegnap az esztelneki határt, ahol a vaddisznókondák okoztak hatalmas kárt a gazdáknak. Több helyen úgy néz ki a legelő, mintha felszántották volna, a burgonyaföldeket inkább ne is említsük.
2019-04-05: Közélet - :

Hétfőig még pályázhatnak

Meghosszabbították a határidőt, így április 8-án éjfélig még benevezhetik ötleteiket a Com’ON Sepsiszentgyörgy projektre a 14–35 éves fiatalokból álló csapatok. Mint arról korábban beszámoltunk, a program célja, hogy cselekvésre ösztönözze az ifjúságot, lehetőséget és anyagi támogatást is biztosítva olyan elképzelések megvalósítására, amelyek Sepsiszentgyörgy és közösségének javát szolgálják.