Hétfőig még pályázhatnak

2019. április 5., péntek, Közélet

Meghosszabbították a határidőt, így április 8-án éjfélig még benevezhetik ötleteiket a Com’ON Sepsiszentgyörgy projektre a 14–35 éves fiatalokból álló csapatok. Mint arról korábban beszámoltunk, a program célja, hogy cselekvésre ösztönözze az ifjúságot, lehetőséget és anyagi támogatást is biztosítva olyan elképzelések megvalósítására, amelyek Sepsiszentgyörgy és közösségének javát szolgálják.

A beküldött tervekről a megyeszékhely lakossága szavaz majd, az első 30 kezdeményezés pedig egyenként 2500 lejes támogatásban részesül. A városháza tájékoztatása szerint eddig 35 csapat nevezett be a programra. Az idei kiadás koncepciója a „Sepsiszentgyörgy Plusz”, ennek megfelelően olyan kezdeményezéseket várnak, amelyek egyebek mellett sepsiszentgyörgyi terek újragondolását célozzák, a felnőtté válási folyamattal foglalkoznak vagy a város változatosságának, multikulturalitásának bemutatására vállalkoznak egyéni történetek révén. Ötleteket várnak továbbá újszerű témák, kezdeményezések köztudatba helyezésére, a távol és itthon levő sepsiszentgyörgyiek kapcsolatának erősítésére, olyan programokra, amelyek ösztönzik a hazatérést. A program lényeges célkitűzése egyébként, hogy meghonosítsa a részvételi költségvetés elvét, lehetőséget biztosítva arra, hogy a helyi költségvetés bizonyos részének elköltéséről a városlakók közvetlenül dönthessenek. (dvk)

Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a december 6-i parlamenti szavazáson?eredmények
szavazatok száma 1211
szavazógép
2019-04-05: Közélet - :

Szatmár megyei turnén az Osonó

Április 6. és 8. között a Szatmár megyei Mikolán, Egriben és Lázáriban mutatja be az Osonó Színházműhely a Fazakas Misi által rendezett Ahogyan a víz tükrözi az arcot című dokumentum-színházi előadást.
2019-04-05: Belföld - :

Közzétették a népszavazás témáit

Népszavazással tiltatná meg az államfő, hogy a kormány sürgősségi rendelettel módosítsa a büntetőjogot. Klaus Iohannis ahhoz is meg akarja szerezni a választók hozzájárulását, hogy Romániában ne lehessen közkegyelemben vagy amnesztiában részesíteni a korrupciós bűncselekmények elkövetőit. Ezt a két témát nevezte meg az elnök tegnapi sajtónyilatkozatában a május 26-ára – az európai parlamenti (EP-) választások napjára – kiírandó referendum tárgyaként.