Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Díjazták a legjobb rajzolókat

2019. április 6., szombat, Közélet

Az alsócsernátoni Sylvester Lajos Községi Könyvtár – az István Dániel-féle kúria – udvarán Fábián Sándor megbízott polgármester, Ágoston József kultúrfelelős, André Csongor szobrász-keramikus és Pakó István tanító díjazta tegnap délelőtt azokat az I–VIII. osztályos diákokat, az alsócsernátoni Végh Antal- és a felsőcsernátoni Bod Péter-iskola tanulóit, akik beneveztek a Kik érted haltak, szent világszabadság elnevezésű rajzversenyre.

  • Bíró Brigitta díjazása. A szerző felvétele
    Bíró Brigitta díjazása. A szerző felvétele

A versenyt az év elején hirdették meg, és március 15-én a könyvtár pincegalériájában állították ki a legszebb alkotásokat. Minden tanuló részvételi oklevelet kapott, és két korcsoportban – I–IV., illetve V–VIII. osztályosok – díjaztak. Az elemi osztályosok közt a díjazottak: 1. Bíró Alpár, 2. Gere Rebeka, 3. Bíró Zsuzsanna, az V–VIII. osztályosoknál: 1. Bíró Brigitta, 2. Máthé-Tóth Donatella, 3. Vén Johanna. A gimnazista diákok a könyvjutalmon kívül részt vehetnek az augusztus végén, szeptember elején második alkalommal sorra kerülő Ika alkotótáborban is.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 589
szavazógép
2019-04-06: Közélet - Fekete Réka:

A családok szívesen fogadják a fiatal kérdezőket (Értékfeltárás Orbaiszéken)

Mindennap élményekkel feltöltődve érkeznek vissza csomakőrösi szálláshelyükre azok a fiatalok, akik hétfőn kezdték meg az orbaiszéki értékfeltáró terepmunkát a Lakiteleki Népfőiskola Alapítvány külhoni értékfeltáró programjának részeként. Kisfaludi-Bakk Judit programvezető lapunknak elmondta, nem akadémiai kutatásról van szó, hanem emberközeli felmérésről, ami által olyan tudás, szellemi és tárgyi értékhalmaz kerülhet felszínre, ami a helyi emberek birtokában van.
2019-04-05: Közélet - Váry O. Péter:

Kőrösi Csoma Sándor Napok – a csoda

Nem csoda, hogy a Csoda... címet adták az idei Kőrösi Csoma Sándor Napokra meghirdetett képzőművészeti pályázatnak: hiszen maga a rendezvény önmagában is egy csoda, de igazából az a legnagyszerűbb, hogy immár harmincadik kiadásához érkezett el. És most már Gazda József személyében nemcsak egyszemélyes mozgatója van a rendezvénynek – bár továbbra is ő a szellemi mindenese –, hanem a kovásznai és megyeszékhelyi kulturális intézmények is felsorakoztak mögé – amit Háromszék folyamatosságában talán legrégibb művelődési rendezvénye meg is érdemel.