Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Két körforgalom lesz az Arénánál

2019. április 8., hétfő, Közélet

A biztonságos közlekedés érdekében két új körforgalmat is épít Sepsiszentgyörgy önkormányzata a város Csíkszereda felőli kijáratánál: egyet a Sepsi Aréna, egyet pedig az új focipálya-komplexum előtt. Így könnyebb és veszélytelenebb lesz be- és kihajtani is – közölte Tóth-Birtan Csaba alpolgármester azon a rendkívüli tanácsülésen, amelyen az övezeti városrendezési tervet fogadták el.

A néppárti Bálint József figyelmeztetett arra, hogy a 12-es országút azon szakaszán szükség lesz a pangó vizek lefolyását segítő átereszre is, ami a több éves, ugyanazon a tanácsülésen elfogadott árvízvédelmi program egyik fontos eleme. A két körforgalom kialakításának becsült költsége összesen hatmillió lejhez közelít, a műszaki tervezésre egy, a kivitelezésre négy hónapot szánnak, és a remények szerint még az idén elkészülnek.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 589
szavazógép
2019-04-08: Közélet - Demeter J. Ildikó:

Befejezik a József Attila utcát

Többévi halasztás után sor kerül a József Attila utca külső részének közművesítésére is: a sepsiszentgyörgyi tanács elfogadta a munkálatok műszaki-gazdasági mutatóit, így nemsokára meghirdeti a tervezést és a kivitelezést is az önkormányzat.
2019-04-08: Sport - Miska Brigitta:

Az áldozatnak és a munkának megvan az eredménye (Kosárlabda)

Zoran Mikes vezetőedző közel hat éve irányítja a Sepsi-SIC kosárlabdacsapatát. A 47 éves bosnyák szakemberrel a zöld-fehérek négy Román Kupa-győzelmet – a legutóbbit alig több mint egy hete – és három bajnoki címet ünnepelhettek, valamint gőzerővel hajtanak a negyedik aranyérem megszerzésére. Mikes az évek alatt 175 meccsen irányította a szentgyörgyi alakulatot a Nemzeti Ligában, és a vasárnapi negyeddöntőbeli győzelem volt a 150. számára. A vezetőedzővel a legutóbbi kupagyőzelemről, a rájátszásról, a játékosok és a szurkolók fontosságáról beszélgettünk.